2009. február 6., péntek

TomTom GO 630. A "második" frissítés.

Ahonnan a tesztelni való TomTom készülékek érkeznek, ott "varázslók" dolgoznak... :) Olvasták a blogomban, hogy milyen régi a térkép a GO 630-on, így letölthetővé tették a v815-ös verziót. Valami egészen hihetlen módon a szervezés nagyjából egy !! órát vett igénybe, és csak két próbát.
Igy alkalmam van megosztani veletek a frissítés menetét. Előbb vagy utóbb jól fog jönni a segítség...

Vágjunk bele:
Amikor a készüléket USB kábelen csatlakoztatjuk a PC-hez, automatikusan elindul a TomTom Home és frissítéseket keres a készülékhez. Nagy általanosságban QuickGPS, illetve MapShare javításokat talál. Az első pozicionálástól számított 30 napon belül azonban tudjuk frissíteni a térképet is. Ez az úgynevezett "Latest Map Garantee". Ezt azért találta ki a legtöbb navigációt gyártó cég, hogy attól függetlenül mióta áll az üzletben a készülékünk, mindíg a lehetséges legújabb térképet kapjuk a pénzünkért.

Nekem most ezt tették lehetővé 30 napon túl (Alapesetben a 30 nap, az 30 nap. Ha kicsúsztok a frissítés idejéből utána már nincs második lehetőség!!). Lássuk a telepítés menetét:

Az első teeendő minden alkalommal a készülék mentése!! Amikor ezen túl vagytok jöhet maga a frissítés.


Innen kezdtük.


Itt láthatjuk a letölthető elemeket.

A térképfrissítéshez nincsen elég hely, így először el kell távolítani a régi térképet. Természetesen az előzőleg készített mentésből szükség esetén visszaállítható.


Ezután elkezdődik a frissítés letöltése. Fontos, hogy közben ne szüntessük meg a csatlakozást. Ez a letöltés a Felhasználó/Dokumentumok/TomTom/Downloads/Map mappába fog kerülni, tehát megmarad a PC-n.


A letöltés után megkezdődik a telepítés. Ez így mindennel együtt másfél-két órát fog igénybe venni. Ne idegeskedjünk, sikerülni fog. Ha mégsem, ugye van legalább egy mentésünk??


Készen vagyunk!


A "friss" térkép.

Ennyi a frissítés. Szerintem nem egy ördöngősség. Ha van további kérdésetek, akkor hajrá...

Sok sikert.

14 megjegyzés:

Biro írta...

Kedves Gyurci! Bocs h ide írok,most kaptam egy 730-as Traffic készüléket, és balga módon nem készítettem biztonsági mentést(pedig nem ez az első pna-m,egyszerűen kapkodtam,én voltam a hülye:)).A legújabb térkép garanciájával szerettem volna leszedni a legfrissebb térképet,amit engedélyezett is, de már ötödször szedem le a 2 gigás fájlt, szépen le is jön, de nem telepíti fel a következő hibaüzenettel:"Error from server: A csatlakozás a TomTom szerverhez leidőzített." Esetleg tudsz segíteni, h mi lehet a probléma? Tűzfal v vírusírtó(ESET-et használok) vagy az a gond, h nincs most térkép a készüléken? A válaszodat előre is köszönöm. Bíró S.
Go to the top of the page


+

Gyurci írta...

Szia. Nekem egyszer jelent meg ez a hibaüzenet azután, hogy belépés után sokáig(fél óra-óra?)magára hagytam a programot. Nem lehet, hogy lassú az interneted, és egyszerűen túlléped a biztonsági időkeretet(mire letölti a frissítést, már nem marad ideje telepíteni.)?

Gyurci írta...

Kipróbálok valamit, és írok. Kis türelem... :)

Biro írta...

Elképzelhető, mert sajnos mostanában elég rossz a kapcsolat, a letöltés folyamatos 2-3 megával tölt,de utána mintha elvágták volna...kb. 1 perc múlva írja ki ezt a hibaüzenetet. Mindenesetre köszi, próbálkozom folyamatosan..

Gyurci írta...

Aha. Meg tudod próbálni másik kapcsolaton? Valami ismerősnél? Esetleg visszavinni ahol vetted, hogy frissítsék meg?

Gyurci írta...

Na figyi! Kösd össze a GO 730-at a PC-vel. Legyen egy Total Commander a PC-n. Keresd meg azt a könyvtárat, ahová a térképeket letöltötted! A benne lévő "cab", illetve "zip" fájlt csomagold ki(a legegyszerűbb ha csinálsz egy átmeneti mappát a PC-n, és ha abban benne van minden kicsomagolva, akkor csak átmásolod a TomTom-ra) a GO730 eredeti térképmappájába(az most teljesen üres, ugye?). Másold ugyanabba a mappába a "toc", és a "gif" fájlt is. Ha minden igaz, és mindent jól csináltál, akkor fog működni a térképed!!
Sok sikert.

Gyurci írta...

Ja, írd meg ha sikerült! :)

Biro írta...

Köszi szépen, dolgozom rajta..Az ötletedet megvalósítom, ha letölti, de nem telepíti, mindenképpen írok, h sikerül. Mégegyszer köszi.

Gyurci írta...

Ezt írtad: e már ötödször szedem le a 2 gigás fájlt, szépen le is jön,". Ebből arra következtettem, hogy le van töltve...

Biro írta...

Igen, de mindig kitöröltem a temp könyvtárat,amibe letöltődott,mert a map könyvtárban nem jelent meg a letöltés szakadás miatt,és nem volt semmi ötletem,mindig újraindítottam a letöltést.Nincs meg ötször a térkép:)De most ha nem sikerül telepítenie, a te módszereddel próbálom meg:

Biro írta...

Egyszerűen képtelen vagyok letölteni a térképet,állandóan megszakad a letöltés...Nem tudom mit tegyek,folyamatosan szarakodik a net,nem tudja a szolgáltató orvosolni a problémámat.Próbálkozom még, egyébként dogozol a gyorsboltban?Üdv Bíró S.

Gyurci írta...

Betegállomnyban vagyok. Szvsz két héten belül, nem hiszem hogy megtalálsz bent... :(

Biro írta...

Egy másik gépről sikerült a letöltés és a telepítés is, a net kapcsolattal volt a gond és rögtön készítettem biztonsági másolatot is.Mégegyszer köszi a segítséget és az ötletet.

Gyurci írta...

Nagyon szívesen! Imádom ha egy ötlet beválik...:)) Örülök, hogy sikerült.

 
Kattintson ide