2009. február 7., szombat

TomTom GO 630. Az első beállítások.

Most, hogy túl vagyunk a szoftver és térképfrissítésen, akár elkezdhetnénk testreszabni a készülékünket. Ennek első része lesz az, hogy az izlésünk szerint beállítjuk. Az hogy mennyit foglalkozunk most a beállításokkal, nagyban fogja befolyásolni későbbi "közérzetünket" navigálás közben... :))


Amikor rákattintunk a térképre, akkor ezt a képernyőt látjuk. Itt a Beállítások megváltoztatása menüpontra kattintunk.


Ekkor több oldalon keresztül találjuk a tényleges beállítási lehetőségeket. Ezek egy részét előre is, egy részüket csak használat közban fogjuk állítgatni.  Ezen a képernyőn beállítjuk, hogy milyen POI csoportokat (ÉP mutatása a térképen) akarunk látni navigálás közben, illetve hogy Marika vagy Bali navigáljon nekünk.


A következő képernyőn a hangerőbeállításokat végezhetjük el (ezt egyébként egy érintéssel a térképről is elérhetjük), illetve beállíthatjuk hogy melyik POI pontunkhoz kérünk riasztást (ha van feltelepítve sebességmérő kamera, azokhoz mindenképpen célszerű beállítani). 


Ez az oldal főleg a "fícsöröké". Itt tudjuk például módosítani az Autó szimbólumot, és a Színsémát is. Ezekből rengeteg változatot tölthetünk le a TomTom Home-on keresztül. Itt szabályozhatjuk a fényerőt is. Nappal napsütésben a legerősebb, éjszaka pedig elég a legkissebb fényerő is. Nagyon jól látható képe van a TomTom készülékeknek.


Az állapotsor beállítása fontos. Itt tudjuk megadni a programnak, hogy milyen adatokat szeretnénk látni az állapotsoron. Ezt az adatsávot tudjuk függőlegesen, és vízszintesen is használni. A gyors menü beállításoknál megadhatjuk, hogy mik azok a fontos elérhetőségek amiket navigálás közben, egy gombnyomással akarunk elérni. Ilyen lehet a Térképjavítás helyének megjelölése, vagy a Telefonálás nyomógomb is. Az utcanév beállításoknál például a hazszám láthatóságát állíthatjuk be.


A most látható képernyőn, az egységet (km, óra, hőfok kijelzése), a Tervezési beállításokat (gyors, rövid, gyalog), illetve az Útdíj beállításait adhatjuk meg.


Az itt található beállítások majd a "második körben", izlés szerint történnek.


Itt tudjuk párosítani a telefonunkat, illetve a kihangosítást engedélyezni, vagy tiltani.




Ezen a képernyőn tudjuk a nyelvet váltani, beállítani az órát és elrejteni a folyamatosan felugró Tippek ablakot. Szükség esetén a gyári visszaállítást is innen végezhetjük el.

Sok sikert az első beállításokhoz.
 
Kattintson ide