2009. február 3., kedd

A Navigon Mobile Navigator 7 beállítása.

Ismét a Navigon Mobile Navigator 7. A változatosság kedvéért ismét egy Navigon blog. 
Ez már a Navigon sorozat negyedik része. Először a Navigon csak úgy, majd a MN7 program telepítése, és az utolsó a program aktiválásáról és telepítéséről szól. 

A mostani részben beállítjuk a programot, a későbbi használathoz. Ezek a beállítások a Navigon PNA készülékek beállításait is fedik nagyjából. Igy a PNA tulajdonosok is használják bátran...
Amikor elindul a program, először a kezdőképernyőt látjuk, majd utána elfogadjuk a nyilatkozatot, miszerint is a Kresz szabályait betartjuk. :).


Ezután az Opciók között, a Beállítás gombra kattintunk.


Ebben részben van a program minden tudása, ahogyan most beállítjuk, aszerint fog a program minket kiszolgálni. Én ezek alapján a beállítások alapján használom, így kezdetnek ezek biztosan jók.




A első szekcióban (General) a nyelvet,  a hangot, az 24 órás időkijelzést a nappali/éjszakai módot és a távolság mértékegységét állíthatjuk be.




Ebben a részben a GPS vevőt tudjuk beállítani. Ezt manuálisan, vagy egy varázsló segítségével tudjuk megtenni. Ha sikerült a beállítás, akkor a kijelzőn a holdak helyén nullát, ha nem akkor -1-et látunk.



A (Térképbeállításoknál) tudjuk beálljtani a Reality View nézetet, hogy lássuk-e az utcaneveket, a látható POI ikonokat, és itt látjuk, hogy melyik térképverziót használjuk.




A (Navigáció) beállításainál tudjuk megadni, hogy látsszanak-e a sebességmérő táblák, hogy milyen mértékű sebességtúllépésnél riasszon a program, vagy hogy látsszon-e a sebesség és a magasság navigálás közben.



Végül, de nem utolsósorban az (Út beállításoknál) adhatjuk meg, hogy milyen járművel, milyen tervezési beállításokkal tervezzen a program, illetve hogy az újratervezés automatikus legyen-e?
Amikor először feltelepítjük a programot, vagy először bekapcsoljuk az új PNA készülékünket, érdemes ezeken a beállításokon végigszaladni.
Természetesen ezek a beállítások nem mindenki igényeit fogják lefedni. Aki más járművel, más tervezési beállításokkal használná a programot az állítsa át annak megfelelően!

Sok sikert a beállításokhoz.
 
Kattintson ide