2009. január 30., péntek

Navigon Mobile Navigator 7. Aktiválás és első indítás.

Előző blogomban, a telepítés menetét írtam le. Most az aktiválásról és az első indításról esik szó.
Amikor a kész SD kártyát először behelyezzük a PDA készülékbe, a Windows megkérdezi akarjuk-e telepíteni a szoftvert, illetve hogy hová telepítse a Mobile Navigator 7-es programot. Maga a program nem foglal sok helyet, így akár a készülék memóriájába is telepíthetjük. Nekem ott van. Ám, hogyha nagyon sok programot használtok, akkor inkább az SD kártyára telepítsétek.

Az első indításkor megjelenő képernyőről tudjuk a programot::
a:) megvásárolni
b:) aktiválni(a vásárlás után kapott kóddal)
c:) trial verzióban, 30 napig használni


Nekem kódom volt a programhoz, így az aktiválás folyamatát mondom el. Első lépésként a kódot kéri, ami a dobozon van, vagy amit vásárlás után Online kaptunk. Ezután csatlakozik a Navigon szerveréhez(fontos tehát, hogy a kütyüben amire telepítjük, legyen Internet!), ott néhány adat megadása(köztük telefonszám is!) után be tudunk lépni a Navigon Fresh rendszerébe. SMS-ben kapunk egy aktiváló kódot(ezért figyeljünk oda, hogy jó számot adjunk meg!), mellyel majd fel tudjuk oldani a Trial verziót.
Az aktiváló kód beírása után működik a program. Fontos tudni, hogy ha más navigációs program is van ugyanazon a kártyán, azt nem nagyon szereti, és mindenféle apróbb-nagyobb bosszúságra számíthatunk. Ezért csak a Navigon Mobile Navigator 7 legyen a kártyán.

Lássuk hogyan "néz" ki a működő program:

Kezdőképernyő

Európa

Első beállítások

Lehetőségek tárháza

GPS állapot, és vészhívás(Windowsos mobiltelefonon működik a menü)

Nappal...

...és éjjel

A megtevezett út(madártávlat)

Kibővitett sávasszisztens, nappal...

...és éjszaka

Hotelfoglalás és Időjárás jelentés navigáció közben?

Az első bekapcsolás, és néhány órai "játék" után pofás, és jól használható programot látok. Könnyen kezelhető, szimulációs móddal, rengeteg POI-val, és kibővitett sávasszisztenssel. Sajnos a térkép, csak a Navigon Q3-as térképe, de egy jövőbeli magyarországi TMC-t is támogató térképpel komoly ellenfél lehet. A Navigon Mobil Navigator 6-hoz képest jól látható a fejlődés!
 
Kattintson ide