2009. augusztus 9., vasárnap

TomTom XL IQ Route. Ennél nem kell jobb.

Mint azt bizonyára olvastátok, eddig a TomTom újdonsága, a 140 sorozat egyik tagja lakott nálam. Nagyon megszerettem, de a kijelzője kicsi volt nekem.


Kicsinek éreztem a 3,5"-os kijelzőt.

Én az átlagtól eltérően elég sűrűn szoktam, a kijelzőre pillantani, általában a sebességet is ott ellenőrzöm. Ám mióta a Suzukival többet járok (nálam is dühöng a válság), azóta a kicsi lett a kijelző, nagyon kicsi. Olyan messze benyúlik a szélvédő a Suziban, hogy a számokat kiböngészni rajta túl hosszú idő lenne...
Így vagy egy hosszabb tartó (pl. egy HR), vagy egy nagyobb kijelzős GPS kellett. Ezt a kívánságot meghallgatták az "Istenek", és kaptam egy XL IQ Route készüléket tesztelésre.

Tetszetős a csomagolás. Ez adja el először a készüléket.Belülről is igényes.

Most néhány alkalommal ezt fogom bemutatni. Ma megnézzük miben más mint a régi XL, és miben más mint a TomTom One IQ Route.


A dobozban a leírások, szinkronkábel, autóstöltő, TMC vevő és természetesen a készülék lakik.

Az első fotókon igyekeztem a "napfényes" oldalt is bemutatni, a kijelző még ilyenkor is látszott. Bár a beesési szöggel kicsit játszani kellett...

Napfényben is látszik.

Amikor megjelent az új IQ Route sorozat, véleményem szerint nagy áttörést hozott. Ott javított, ahol a legnagyobb szükség volt rá. Nekem a régi V3-sal főleg a tervezéssel volt bajom, néha logikátlannak tűnt. Ezt az IQ Route teljesen megszüntette. A másik újdonság a "kicsiknél", az Advanced Lane Guidance. Sokkal könnyebb egy bonyolult kereszteződést ezzel átlátni, egyszerűbben megtalálható a megfelelő kijáró.

Összegezve: aki TomTom GPS-t akar magának, és csak navigációra akarja használni, annak a TomTom XL IQ Route tökéletes megoldás. Nagy kijelző, most már elfogadható térkép, új menü és nem utolsósorban az IQ Route.

Folytatom.

5 megjegyzés:

Biro írta...

Kedves Gyurci
Segítségedet kérném,napok óta nem tudom frissíteni a készülékemet a TomTom Home-ban,a készüléket érzékeli,de nem tudok bejelentkezni(eddig egyszer sem volt ilyen gondom),már leszedtem,úra felraktam,de mindig azt írja ki nem tud csatlakozni a szerverhez.Ez most központi probléma, más sem tud csatlakozni,vagy csak nekem nem sikerül.A jelszót is megváltoztattam,de semmi.Előtte frissítettem az új béta verzióra,azóta áll fenn ez a probléma,de visszaraktam az előző verziót.
Tippeket,javaslatokat előre is köszi.
Bíró S.

Gyurci írta...

Szia.

Én be tudok lépni, esetleg böngészőbeállítás, másik böngésző, tűzfal?

KozGab írta...

Hali.

Nekem is megy, nálad lesz vmi hiba.
Nincs kizárva, hogy tűzfal kavar be...
Esetleg csináj a készüléken egy resetet, de ne hosszan nyomd meg :)

Vagy:
ha béta volt fent, akkor még az is lehet, hogy leszedted, de a dokumentumok mappából nem írtottad ki a tomtom könyvtárat és ott maradt vmi szemét.
Javaslom tedd meg és utána pakold ismét fel, de jobb, ha nem letörlöd szimplán, hanem máshova elmented, áthelyezed...

üdv

Biro írta...

Köszi mindenkinek a tippeket,dolgozom rajta.
Üdv Bíró S.

Gyurci írta...

@Biro

Szurkolunk. :)

 
Kattintson ide