2009. március 10., kedd

Hogyan szereljük fel Tomit, az új térképpel?

Bár lassan két hetes az új frissítés, szerintem még mindíg jól jöhet a leírás... Aki még sohasem frissített, vagy most vásárolta a készülékét annak született ez az írás (bár néhány újdonság mindenkinek lesz benne). Lássuk hogyan kezdjünk hozzá:

Feltelepítjük a TomTom Home programot a PC-re. A készülékünket az USB szinkronkábellel csatlakoztatjuk. Ezután a Home automatikusan elindul, és keresi a frissítéseket.


Jól látható, hogy most térképfrissítés is van. Persze ez a sor csak annak fog megjelenni, aki 30 napon belül kapcsolta be először a készülékét, vagy megvásárolta az egyéves térképfrissítést.

Egyszerre több dolgot ne frissítsünk. Azt javaslom, vegyük ki a pipát a MapSare és a QuickGPSFix  mellől, és indulhat az update. Itt hívom fel a figyelmeteket, hogy nálam a GO 630 frssítésekor többször is hibát jelzett. Az időtúllépésre panaszkodott. Pedig "vastag" az Internet hozzáférésem. 


Én azt a megoldást választottam, hogy többször elindítottam a  letöltést. Egészen pontosan harmadszorra sikerült. Mindíg egy kicsit nagyobb százalékról indult és végül sikeresen le tudtam tölteni. Érdekes, hogy ez a hiba a TomTom One készülékkel nem jelentkezett. Persze ezt magyarázhatja a két térkép mérete közötti különbség is. Utóbbira a Kelet Európa térkép csak 145 MB-t.

Készen vagyunk a térkép frissítésével. Az új Home nem ajánlja fel a nem telepített frissítések telepítését addig, amíg "meg nem kérjük rá". Ezért most tegyük vissza a MapShare és a QuckGPSFix mellé a pipát. ezeket néhány másodperc alatt megfrissíti a program. 
Készen vagyunk.

Hogy mi van az új térképen? Itt elolvashatjátok.
 
Kattintson ide