2009. március 1., vasárnap

TomTom GO 630. Megjelent a 2009-es térkép.

Néhány nappal ezelőtt, megjelent a TomTom készülékeire a 2009-es év első térképfrissítése. Ha kategóriába kellene foglalni az új térképet, Magyarországon a "nesze semmi, fogd meg jól" dobozba raknám... Gyakorlatilag semmi fontos nem változott a térképen. Sem az M7-es, sem az M0-ás a Megyeri-Híddal, sem pedig az Angyalföldi út új szakasza nincsen rajta. A Szántód-Zamárdi keveredés is megvan még. :( Azok akik megvették az egyéves térképfrissítést (mint én is), most szívhatják a fogukat... Sok ember lelkes munkája, bejelentések, képernyőmentések, tanácsok... mind az enyészeté lettek. Amúgy köszönöm a segítségeteket, mindent megpróbáltunk. Hogy kik is? A Képviselet, az Ügyfélszolgálat, és persze jómagam is!


Most ennyí. Legközelebb elmondom a frissítés menetét.

32 megjegyzés:

Dobi írta...

Szia Gyurci! Pénteken vettem én is egy Go 630-at, Traffic verzióban. Persze mivel hazánk nem csak a TomTom szemében a Balkán része, de az eladól hozzáállása miatt is, szerintem a készüléket suttyomban már használták. Gyanítom ezt abból, h az autós tartókar aljáról a fólia a dobozBA volt ragasztva, és a naviban is volt egy németországi és egy egri cím. Na de ez nem is baj, mert jó cucc, kipróbálták, így legalább tuti működik, nagy ügy.

A gondom viszont, hogy ezáltal a Latest Map Guarantee se megy, mert azt írja, h ez az opció már lejárt. (Mivel már eltelt 30 nap az első GPS-jelfogás óta.) Azt is írja, h van frissítés a gépemhez, és a mostani térkép 2 negyedévvel ezelőtti. Namost azért az ingyenes frissítés alapvetően járna, így egyelőre nem rendelném be most hirtelen 18k HUF-ért az egy éves frissítést + a legutóbbi térképet.

Mivel a számla szerint a cucc 2008. decemberében jött be az országba (nagyker pecsétje ekkor) így tuti, h akárki is kapcsolta be, csak kioróbálta, de nem frissítette, mivel 2008/Q3 van rajta, nem a 2008/Q4 :(

Ilyenkor mi a helyes eljárás?
1) Visszamenni a boltba és rájuk borítani az asztalt?
2) Lekommunikálni a TomTom magyarországgal, h ugyanmár hadd frissítsek ingyen, mert nem én voltam?

Pedig nagyon tetszik a kütyü, Asus R700 + iGo helyett döntöttem mellette :)

Ja egy kérdés: Marika mikor tanulja meg, hogy nem "Után 300 méterrel kanyarodjon jobbra", hanem "300 méter múlva kanyarodjon jobbra" :D Ervin jobb?

Segítségedet előre is köszönöm!

Üdv:
Dobi

Gyurci írta...

Szia Dobi. Hol vetted? Számla mikori?
Amennyiben Te 30 napon belül vetted, és vadonatújnak, akkor irány az üzlet. Amennyiben nem akarják kicserélni, akkor üzletvezető. A TomTom azért adja a Latest Guarantee-t, hogy neked mindíg a legfrissebb térképed legyen. 30 napon belül, szerintem valamelyik v815-ös térképnek kell rajta lennie.
Üdv:
Gyurci

Gyurci írta...

A TomTom Home-on keresztül, már négy magyar hang van.

http://gyurciblogja.blogspot.com:80/2009/02/ismet-egy-magyar-hang-tomtom-gps.html

Az IGO-ból konvertált női hang hibátlan.

Megyeri írta...

Szia Gyurci!

Szeretném a segítségedet kérni.
A térkép garanciámat nem tudom érvényesíteni a TomTom -nál.
Pedig a készülékem 30 napon belüli és már többször beszéltem és e-mail a TomTom ügyfélszolgálatával és a kért adatokat mind elküldtem a TomTom -nak a (számla,stb.). Igaz küldtek egy térkép frissítés de az már az elküldés napján kiderült a 'Home'-ban, hogy nem a legújabb verzió én ezt jeleztem is nekik telefonon és e-mailben 09.02.25-én delelőt de az otta nem kaptam tőlük választ. Bár megígérték,hogy utána fognak nézni.A készülékem is ki fog futni a 30 napból.
Segítségedet előre is köszönöm!

Üdv:
Megyeri

Gyurci írta...

Szia Megyeri.

Utánakérdezek, hogy hogyan tudnék segíteni, de nem ígérek semmit. Meddig vagy a 30 napban benne?

El tudod a számlamásolatodat és a garancialevél másolatát küldeni?.

Kellene gépedből az eszköz neve(eszközazonosító), meg a térképverzió.

Üdv:Gyurci

Megyeri írta...

Szia Gyurci!

A számla 09.02.03
Eltudom küldeni a számlát és garancialevelet is. (hova tudom feltölteni???)
Az eszközazonosító: AKTZJ DJG7W
térképverzió: 815.2096

Üdv: Megyeri

Dobi írta...

Szia Gyurci!

Extreme Digital Pólusban vettem, múlthét pénteken, azaz 02.27-én, a számla is akkor. Ahogy este hazavittam és jelet fogott, rögtön akartam frissíteni, de nem hagyta, mert azt írta, h "Your Latest Map Guarantee has expired." SZóval még bőőőőven kellene, hogy működjön...
Újonnan vettem, legalábbis újonnan adták el, nem mondták, h akciós vagy használt vagy ilyesmi, szóval teljesen újnak kell lennie.

Dobi írta...

Írtam a boltnak mailt a térkép-garancia miatt, felhívtak, holnap érkezik nekik egy újabb szállítmány Go 630 Traffic, szó nélkül cserélik.

Gyurci írta...

Szia Dobi.

Korrekt megoldás! Így kell ezt intézni. Örülök, hogy megoldottad.

Üdv:
Gyurci

Gyurci írta...

Szia Megyeri.

gyurci_blogja kukac freemail.hu

Dobi írta...

Szia Gyurci!

Köszönöm, remélem, az újal már menni fog a frissítés és nem lesz vele semmi gond. Mondjuk sok újdonságot a 2009/Q1 nem tartalmaz a cikked alapján, de nekem még szerintem 2008/Q3 van a mostaniban, annál meg biztos több :)

M0, Megyeri-híd a 2009/Q2-ben várható, jól gondolom?

(Arra már csak halkan lennék kíváncsi, hogy a mostani kütyüm vajon hol végzi - szépen megtisztogatják, és eladják valami kevésbé szemfüles embernek? Arról nem is beszélve, h beregisztráltam a TomTom Home-on, de biztos ki lehet regisztrálni...)

Üdv:
Dobi

Megyeri írta...

Szia Gyurci!

Elküldtem az e-mail címedre a kért dokumentumokat, de azt a vissza jelzést kaptam,hogy az üzenet nem küldhető el gyurci_blogja@freemail.hu cimre.
Remélem azét megkaptad.

Üdv
Megyeri

Borza írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Gyurci írta...

Nem kaptam meg az e-mailt.

Gyurci írta...

Kedves Megyeri.

Elküldtem a papírokat a kapcsolattartómnak. Remélem tud neked segíteni. Amennyire én látom, a dátumok alapján a te TomTom készülékeden a v815.2096 valós lehet. Szerintem jó térkép van a gépeden.

Meglátjuk, hátha ők mást látnak a számokból.

Üdv:
Gyurci

Megyeri írta...

Segítségedet köszönöm!

Üdv:
Megyeri

Gyurci írta...

Szívesen!

dwtb írta...

Szia Gyurci!

Ma vettem egy használt tomtom 910 go készüléket, de van egy problémám vele. Ahogy hazaértem csatlakoztattam az internetre és, vagy nem jól vettem le a készüléket, vagy mert már alig volt energia az akkuban,
sajnos nem tudom bekapcsolni a gépet. Az újraindítási gombot is nyomogattam de mindhiába. Vagy van valami különleges indítási módja? Légyszi segítsél ha tudsz, mert hamarosam megyünk az usába és ott akarom használni. Tudsz esetleg egy jó szervizt? megtudnád mondani melyik a legfrissebb északa amerika verzió?

Előre is köszönöm a segítségedet!

dwtb írta...

Szia Gyurci!

Ma vettem egy használt tomtom 910 go készüléket, de van egy problémám vele. Ahogy hazaértem csatlakoztattam az internetre és, vagy nem jól vettem le a készüléket, vagy mert már alig volt energia az akkuban,
sajnos nem tudom bekapcsolni a gépet. Az újraindítási gombot is nyomogattam de mindhiába. Vagy van valami különleges indítási módja? Légyszi segítsél ha tudsz, mert hamarosam megyünk az usába és ott akarom használni. Tudsz esetleg egy jó szervizt?

Előre is köszönöm a segítségedet!

Gyurci írta...

Szia.

Tedd fel töltőre, néhány órára. A garancialevelén hogyha van, rajta vannak a szervizek. Ha nem kaptál hozzá, akkor utána kell kérdeznem nekem is, hogy hol javítanak utcáról...

Üdv:
Gyurci

Gyurci írta...

Kedves Megyeri.

Ahogy megígértem, utánakérdeztem az esetednek. Jeleztem előre, hogy valószínüleg a jó térkép van a készülékeden, de ezt a kapcsolattartóm is megerősítette. A Latest Guarantee egyszeri (legfrissebb) térképletöltésre jogosít. Sajnos te pont úgy jártál, hogy ez után egy-két nappal jött ki az új. De ettől az egyszeri frissítésedet megkaptad...

Sajnálom:
Gyurci

Megyeri írta...

Köszi szépen !!
Ez van.

Üdv:
Megyeri

Gyurci írta...

Szívesen!

Tibor írta...

Szia Gyurci!
Németországban vettem egy tomtom go 910-es navit,amihez sajnos a reg.kártyát nem kaptam meg.A programmal is volt valami gond mert töbször elszállt és csak reszettel indult ujra.A tomtom home programmal szerettem volna frissíteni,de sajnos a mentést elrontottam és a belsö memóriát már kitöröltem.Most van egy navim amin nics rendszer.A home programmal próbáltam frissíteni,de a szerverhez nem csatlakozik valami miatt.Pedig már regisztráltam is a tomtom honlapon.Mit lehet tenni,kérlek segíts.Tisztelettel,Tibor.(magor58@googlemail.com)

Gyurci írta...

Szia Tibor.

Gyere át ide, itt él az oldal tovább. Köszönöm.

http://tinyurl.com/ybebnys

Gyurci írta...

Szia Tibor.

A mentést TomTom Home-mal csináltad? Honnan tudod hogy nem sikerült? Milyen fájlok maradtak meg?
A mentést a Dokumentumok/TomTom/Home könyvtárba teszi a Home.

olcsonavi.hu írta...

Szia Gyurci!
Én még nagyon új vagyok itt és szeretnék veled beszélni illetve tanácsot kérni PolNav-val kapcsolatban. Hogyan lehetséges ez? Kiírhatom ide a számomat? üdv Tomi

Gyurci írta...

Szia.

Megtalálsz e-mailben a gyurco kukac gmail.com címen. Az új oldalam pedig a www.navigyurci.hu

Üdv:
Gyurci

Eniko írta...

Kedves Gyurci,
Mio C220 típusú GPS-ünk Európa térképét szeretnénk frissíteni, de csak 2009-es bejegyzést találtunk.
Esetleg tudnál ajánlani valamit, hogy hogyan tudnánk ezt a leggyorsabban megtenni?
Köszönjük,
Enikő

Gyurci írta...

Szia Enikő.

Sajnos a Mio frissítés, nem egyszerű dolog. Én csak ezt az egy legális megoldást tudom, de ez csak a Magyarország térképet frissíti.
http://navigyurci.hu/2010/03/29/mar-megrendelheto-a-mio-frissites/

Szép estét:
Gyurci

Jenci írta...

Sziasztok!
Valalki tudna segiteni ?
Tom Tom go 630 on elvileg mukodnie kellene az sms felolvasanak ugye?
Nekem nem nagyon megy , lehet en tudom rosszul.
Es computerhangot kell beallitani hozza? vagy hogyan van ? es a computer hang lehet a memoria kartyan is vagy csak akkor jo ha az eszkozon van ?
elore is koszi !

Gyurci írta...

Szia Jenci.

Emlékezetem szerint, ezt a funkciót csak a nagyobb gépek tudják (talán a GO 720 tudta ezt), a GO 630 nem ez a kategória.

Üdv:
Gyurci

 
Kattintson ide