2010. október 19., kedd

TomTom térképjavítás. Kövesd magad a változásokat

Amikor felvetődik a kérdés, hogy milyen navigációs készüléket vegyünk, és a TomTom neve is felmerül, természetesen az ember kíváncsi az előnyeire. Miért jó az, hogyha egy Tomi büszke tulajdonosa lesz. Több különleges tulajdonság is a sajátja, az egyik ezek közül a térképjavítás.

Ez elég bizarrul hangzik… Térképjavítás? De hát azt a frissítéssel töltjük, le nem? A válasz, is. De apróbb dolgokat a TomTom térképén ki tudunk javítani, sőt ezeket meg is oszthatjuk a többi felhasználóval. Igen a válasz a MapShare. De ez a cikk most a térképjavításról fog szólni. És ebben komoly lehetőségek vannak számunkra. Ezt a különleges extrát, tudomásom szerint más program nem tudja…

Lássuk miről is beszélek:





Amint az utolsó két képen is jól látszik, tulajdonképpen rengeteg mindent meg tudunk változtatni. Csak a legfontosabbak: Forgalmi irány, kanyarodási szabályok, Sebesség. Lássunk néhány példát a gyakorlatban. Most eltüntetünk egy néhány éve! megszünt benzinkutat, illetve átnevezünk egy körforgalmat. Ja, és egy két irányú utca, egyik irányát lezárjuk.







És a végeredmény:


Lássuk, hogyan fordítjuk meg egy utca irányát:




Természetesen bármelyik javítást megoszthatjuk a többi felhasználóval is. Utoljára egy körforgalom átnevezését mutatnám meg. Remélem az elv mindenki számára érthető:





A fentiekből jól látható, hogy azoknak a változtatásoknak a nagyrészét, amelyek 3-6 hónap (vagy több) alatt kerülnének a térképre, mi magunknak elvégezhetjük, azonnal használatba vehetjük, és meg is oszthatjuk másokkal. Annak, hogy én TomTom készüléket is használok, ez az fő egyik oka.

Az eredeti cikk itt olvasható:
http://navigyurci.hu/2010/10/01/terkepjavitas-a-tomtom-keszulekeken/
 
Kattintson ide