2010. szeptember 29., szerda

A TomTom for iPhone, 1.5 app. Miben más?

Az új frissítéssel lehetőségünk nyílik arra, hogy hasznos címjegyzékké tegyük a készülékeiken tárolt fényképadatbázist, hiszen ezentúl fényképekhez is navigálhatunk. A navigáció, még gyorsabb, még dinamikusabb, és látványosabb lesz.

Néhány új funkció a teljesség igénye nélkül:

- Navigate-to-photo, fényképes navigáció – Ezentúl egyszerűen, akár a fényképeket használva is kiválaszthatjuk uticélunkat, a fényképek készítésekor készült és tárolt geo-tag-ek alapján.
- iPhone 4-re optimalizált – az új frissítés az iOS készülék nyújtotta összes lehetőséget kiaknázza, beleértve a részlet gazdag, nagyfelbontású grafikát, az élesebb térkép megjelenítést, a gyorsabb menürendszert és a fejlett, akár gyenge GPS erősség mellett is működő helyzet meghatározási funkciókat.
- A legújabb és legfrissebb térképadatbázis – A készüléken tárolt térképek böngészése és használata nem igényel mobil adatátvitelt.


- IQ Routes™ – A TomTom az egyetlen olyan navigációs szolgáltató, amely útvonal-kalkulációkor több millió felhasználó által szolgáltatott valódi sebességadatok alapján kalkulál és ezáltal egyben az iparágban elérhető legpontosabb menetidő-kalkulációt is nyújtja. A TomTom figyelembe veszi az útvonalat befolyásoló olyan tényezőket is, mint lámpa, csúcsforgalmi időszak, ünnepekkor jelentkező bevásárló láz stb. Függetlenül, hogy mikor indul útnak, az IQ Routes pontosan tudni fogja mikor fog megérkezni.
- Utcanevek hangos felolvasása* – Hangos turn-by-turn hangutasítások.
- Sávnavigáció (Advanced Lane Guidance) – Tisztán átlátható vizuális instrukciók sávváltáskor, összetett közlekedési csomópontoknál.
- Google™ helyi kereső – a TomTom App for iPhone részeként a legnagyobb helyi Google adatbázist használva segít megtalálni az éppen keresett érdekes pontokat (POI).
- Multitasking funkciók** – Lehetővé teszi más iPhone alkalmazások párhuzamos futtatását a készüléken, miközben a háttérben továbbra is érthető hangutasításokat kaphatunk az alkalmazásba beállított útvonallal kapcsolatban.

Az alkalmazás csak iPhone OS 3.0 és iOS 4 operációs rendszeren fut, habár az alkalmazás összes funkciójának eléréséhez javasoljuk az iOS 4-es frissítést.
* Csak meghatározott nyelveken érhető el, a részletekért kérem, látogassa meg az Apple Apps Store-t.
** Csak iOS4-en futó iPhone 4, iPhone 3GS és harmadik generációs iPod Touch-on elérhető funkciók.

Várható megjelenés, 2010 októberében.
Az eredeti cikk, itt olvasható:
http://navigyurci.hu/2010/09/28/a-tomtom-for-iphone-1-5-os-verzio-ujdonsagai/
 
Kattintson ide