2009. november 8., vasárnap

Gyurci és az IQ Route II.

Már hosszú idő eltelt az előző cikkem óta, és most megosztanám veletek az azóta gyüjtött tapasztalatokat.

Az előző cikkben, bár kevés tapasztalat állt mögötte, jól megdícsértem az IQ Route szolgáltatást. Most sokkal több tapasztalattal a hátam mögött, ugyanezt teszem. Meg merem kockáztatni, hogy enélkül már nem is használnék navigációs megoldást. Hogyha valaki végre ráébredne, hogy kellene egy jó térkép is...

TomTom One 140. A legolcsóbb IQ Route megoldás.

Tőlünk (Magyarországról) van a rendszerben szinte a legkevesebb adat (a kevés TomTom felhasználó miatt), ezért jól felmérhető, mit tudhat ez a szolgáltatás példul az Egyesült Királyságban. Már hónapok óta, az esetek túlnyomó részében azon az úton megyek, amit a TomTom ajánl, és nem bántam meg. Szinte mindíg különösebb dugóban állás nélkül jutok el az uticélomhoz.

Az sem különösebb hiányosság, hogyha nem rendelkeztek TMC vevővel. Hiszen a mindenkori forgalmat átlagolja a program, így többnyire jól tervez, ezt csak egy balaset vagy forgalomterelés boríthatja fel...Várom a véleményeteket. Nektek mi a véleményetek az IQ Route-ról? Használjátok?

11 megjegyzés:

Sancho írta...

Használnám, használnám, de nekem nem TomTom-om van, hanem jó térképpel szerelt Garmin TMC-vevővel. :P

Gyurci írta...

Igaz is, akkor meg minek? :)) El sem tudom képzelni milyen lehetne egy TomTom, amikor jó térkép van rajta...

András írta...

Én használom, és nagyon szeretem.
Szerintem ez a legjobb dolog amit a Tomtom csinált eddig.
Volt módom tesztelni a Garninnal együtt,(az van az autóban tartozék).
Össze se lehet hasonlítani a kettőt.
Ma egyébként éppen egy olyan utcát kellet volna megtalálnom ami nincs meg a Tomi térképen, ezért be kellett kapcsolnom a Garmint és azzal próbáltunk keresni. Hát inkább a rossz térkép százszor!!!
Nem tudta hogy merre mennyen. Úgyhogy néztük a táblákat, a szélvédőn meg 2 gps. :(

De a IQ Route-rol az a véleményem hogy mióta használom, ez a navigáció a többi meg csak GPS.

Gyurci írta...

@ András

Nagytalálmány az IQ Route, de egy jó térkép sem kutya... :)

András írta...

Nem vitatom jó lenne egy jó térkép a Tomira de most hogy láttam hogy a szuper térképpel felszeret Garmin nem talál oda, kicsit megnyugodott a lelkem. Nem sajog annyira a térképért. Inkább ez. :)

Gyurci írta...

@András

Nekem is nagyon testreszabták... De attól még kell egy térkép. Mondjuk én a Nüviket is szeretem, de a TomTom az más...

Sancho írta...

András,

Amilyen hibát említesz a Garmin esetén, nem világos. Milyen térkép volt? NaviGuide vagy CityNavigator? Ha nem titok, hol volt ez a jelenség? Azt gyanítom, hogy a hibának semmi köze nem votl a készülékhez, inkább lehetett térképhiba, de érdekel! Ha megadod, megnézem, és jelzem a gyártónak. Én még nem leltem olyan pontot a Garmin NG térképadatbázisába, amit nem tudtam volna megközelíteni vele.

András írta...

Nem tudom megmondani a térkép típusát, de azt tudom hogy nem a gyári hanem valami utólag feltett minden kis apró részletet tartalmazó térkép. Pont azért hogy megtaláljuk az eldugott területeket.
Csak a valóságban sz... se ér.
Tény hogy rajta van az utolsó vasúti töltés is csak nincs elnevezve, mivel a Garmin nem szerkeszthető mint a Tomtom ezért halott ügy az egész, vagyis semmire se jó.
Ha konkrétan érdekel a térkép verzió megnézem neked ha legközelebb azon az autón leszek. De szerintem ez nem a Garmin térképe.

Sancho írta...

Vélhetően vagy a turistautak.hu, vagy az openmaps.eu térképe volt a Garmin GPS-en. Ezek nagyon jók túrázni, de nem jók autózni. Továbbá nem tartalmazzájk a kereséshez elengedhetetlen utcanév adatbázist, és tele vannak tervezési hibával, és elég régi térkép engine motorrol konvertálják. Nem támogatja hivatalosan a gyártó ezeket a térképeket. Használatuk során akár fagyás is lehetséges. Ne csodálkozz, ha nem találsz el vele valahová.

doca írta...

Nekem eddig csak jó tapasztalatom volt. Szerintem nagyon kedvező: spórol időben és távolságban is. El sem akarom hinni, hogy péntek délután 4 órakor úgy tudtam Bp.-en közlekedni, pontosabban haladni, mint bármelyik vidéki kisvárosban. És már itt, ekkor azt is tudtam, hogy Törökszentmiklóson nem működik a 46. főút kereszteződés jelzőlámpája. És lám, valóban nem működött.

Gyurci írta...

Én is használom. TMC-vel kiegészítve még jobb.

Az egyik kézzelfogható előnye a TomTom-nak...

 
Kattintson ide