2009. április 23., csütörtök

A Speed Profiles új változatát adta ki a Tele Atlas®.

Ez nem semmi... 26 ország 35 millió kilométernyi útjának adataiból számol a program útvonalat, és menetidőt!  A Speed Profiles szolgáltatáshoz hozzáférő cégek között ott van a RoutingInternational, egy Európa szerte több mint 200 ügyféllel rendelkező szállítmány-optimalizálási szoftvereket fejlesztő vállalat.

A Speed Profiles az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

- az elmúlt két év során, 26 országban elvégzett közel 600 milliárd !! sebességmérésből származó adat.
- 24 európai országot, és 15,5 millió kilométert. Ez gyakorlatilag az Európában autóval járható teljes úthálózatot lefedi.
- Észak Amerikában, az Egyesült Államokban és Kanadában 19,5 millió kilométernyi út adatát, amely a járható utak 90%-át fedi le!
- a gyakran használt utak több mint 70%-ról rendelkezik adattal, öt perces ! bontásban, a hét minden napjára.

A Speed Profiles töb millió GPS adatait dolgozza fel, úgy hogy figyelembe veszi a vezetők szokásait is. A piacon lévő többi program egy ciklikus periódus alapján számolja az aktuális forgalmat, és nem veszik figyelembe a lámpák hosszát, iskolaidőt, és azokat az újra és újra előforduló esemáényeket amelyek hátrányosan érintik a menetidő hosszát.

Mint tudjuk a TeleAtlas térképei több mint 200 ország és térség területét fedik le. 1984-ben alapították és több mint 200 országban van képviseletük!
Amúgy ezt a TomTom térképei is használják kicsiben. :)
Olvassátok el az IQ Route magyarázatát.

Köszönet Zsolto-nak!
 
Kattintson ide