2009. április 4., szombat

Két új készülék a TomTom palettáján.

A Magyar oldalt böngészve két új készüléket fedeztem fel.


Az egyik egy Centrál és Közép Európa térképpel ellátott TomTom One, "jóárasítva", míg a másik egy Renault autókba való TomTom Carminat navigációs rendszer. Lássuk őket sorjában:

A TomTom One készüléket mindannyian jól ismerjük, ebben a blogban is már többször szó esett róla. Az eddigi Kelet, vagy Teljes európa térkép helyett végre megjelent a Centrál és Közép Európás változat. Szerintem hazánkban mindenképpen kellett egy másik alternetíva, hiszen a piac nagyon árérzékeny (erre még visszatérek), és a legfontosabb térképeket ez a készülék is tatalmazza. 
Lássuk melyek is ezek?


Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Németország, Svájc, Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Horvátország és Szlovénia.

Az ár az érdekesen alakul: a teljes Európás készülék TMC vevővel, tízezer forinttal kerül többe, mint a Centrál és Közép Európát tartalmazó, és TMC vevő nélküli !! Ugye ha egy kicsit számolunk, akkor kiderül, hogy egy TMC vevő nagyjából tizenöt-húszezer forint, és a térkép ára között is van némi különbség... :) Ebből jól látható, hogy a Teljes Európás készüléket sokkal érdemesebb megvenni !!

A másik készülék a Renaultba beszzerelhető TomTom Carminat.

Ezt a készüléket a TomTom kifejezetten a Renault részére készítette. A beépíthető navigáció 5,8" !! kijelzővel rendelkezik, beépített TMC vevő van benne, természetesen a MapShare technikát is használja. Frissíteni a TomTom Home-n keresztül tudjuk. Regionális térkép van rajta, tahát Centrál és Közép Európát kapjuk. De van hozzá egy érdekes kitétel. Én ilyet még nem láttam a TomTom-nál, szerintem nagyon korrekt megoldás !!


Hihetetlen !! Ez kellene a többi készülékhez is. Főleg most, amikor az egyik térképfrissítés olyan mint a másik... Csak fizetünk érte, de kis hazánkban nem frissül semmi....

Sajnos az áráról nem találtam információt, bár állítólag néhány üzletben nálunk is kapható.


 
Kattintson ide