2009. február 13., péntek

TomTom GoO 630. Extrák.

Nézzük mennyivel tud többet, mint egy egyszerű navigációs készülék. Kezdjük kívülről. Tetszetős a kivitele, bár a GO730 illetve GO 930-hoz képest egyszerűbb a külseje. A kopogós, kemény műanyag ránézésre nagyon hasonlít a nagyobb testvérek külsejére.


Előlről.


Hátulról.

Érdekes módon a külsején nem látszik az olcsóság, pedig szerintem nagyon baráti ára van.  A csomagolása, és tartozékai ugyanolyan igényesek mint a "nagy testvéreké", és minden fontos kelléket is tartalmaznak (kiegészítőként az újfajta EasyPort tartó is megvehető lesz hozzá). Az egyetlen hiányérzetem az a fránya autóstöltő, amit a legtöbb gyártó kispórol a dobozból... A nagy 4,3"-os kijelzőnek gyönyörű képe van, és napsütésben is jól látható. A fényerő hosszú skálán szabályozható, így majdnem minden fényviszony között olvasható marad a kijelző.

Lássuk milyen plusz tudást tartalmaz a készülék szoftvere:

- TomTom Map Share
- QuickGPSfix
- IQ Route
- Tovább fejlesztett sávasszisztens
- Bluetooth telefonkihangosító
- 30 napos térképgarancia
- A térkép tartalmazza a TMC allokációs táblát, tehát TMC adás vételére képes Magyarországon is.

Azután nem elhanyagolható a Közép és Kelet Európa térkép, mely az átlag Magyar felhasználónak elég lesz, viszont nagyban hozzájárul a készülék árának alacsonyan tartásához.

Van egy olyan ikon a menüben, hogy Zene és Média.


Nagy hiányosság, hogy Zenét csak iPod-ról akarna lejátszani, de hány vásárlónak van a GO 630 mellé pont egy iPod-ja is? :))


A beállítások között, is csak az iPod-hoz kapcsolódó beállításokat tudjuk módosítani. Akárhonnan nézem, ez egy nagy minusz pont a készüléknek.
A dokumentumolvasó *.txt fájlókat hibátlanul olvas, illetve a képnéző megbirkózik a nagyobb képméretekkel is. Átméretezi őket a saját szükséglete szerint.
Hát ez így, ebben a formában nem sok.

Lássuk mit lehet pluszban használni a készüléken.

- TTTracklog (tracklog készítő program)

Viszont sem az MPlayer (Médialjátszó), sem a TTinfo (A készülék adatait olvasná ki) alkalmazás nem indul el a gépen.

Mindent egybevetve úgy látom hogy nagyon jó a készülék, de vásárláskor a hiányosságait figyelembe kell venni. Alapból nincsen benne FM Transmitter funkció, zenét csak iPoddal játszik, és filmet sem fogunk nézni rajta. Ezek ellentételezéseként elfogadható minőséget, és árat kapunk.
Aki ennél többre vágyik, inkább a TomTom Go 730, illetve 930-as modelljén gondolkozzon.
 
Kattintson ide