2008. október 18., szombat

Exkluzív teszt a Nav N Go főhadiszállásán

A Nav N Go impozáns épülete.


Mint tudjuk, lassan közeleg a Nav N Go iGO 8 és néhány Nav N Go iGO 8-platformos szoftverrel eladott készülék térképfrissítésének az ideje. Néhány héten belül készen lesznek a magyarországi TMC-t is támogató térképek és le tudjátok tölteni őket.

Ezért elkészült egy weboldal www.naviextras.com, hogy a frissítéseket, vásárlásokat ezen keresztül intézhessük. Jelenleg még Béta verzióban üzemel. Hogy mit lehet vásárolni? Különböző országok és földrészek térképeit, plusz 3D-s épületeket, POI-kat, szkineket…

 

Erre a tesztre néhány olyan felhasználót hívtak meg, akik sokat foglalkoznak navigációval, jól kiismerik magukat az interneten, sok regisztrációt végigéltek és tanácsot tudnak adni ahhoz, hogy egy jobb használhatóbb oldal készüljön a portál indulására.

Bevallom nagyon jólesett a meghívás. Ez bizonyos megbecsülést fejez ki, és olyan dolgokhoz kerülhettem közel, amit eddig alig néhány ember látott és használt eddig. Ezúton is köszönöm a meghívást, és amennyiben a tapasztalatomra szükség van továbbra is szívesen segítek a tesztelésben. Örömmel tölt el, hogy részt vehettem egy olyan feladat megoldásában amely nektek, felhasználóknak segít a weblap mindennapi használatban.

Végigvettük az oldal használatát a regisztrációtól kezdve, a termék kiválasztása, kosárba rakása után, az online fizetés végéig. Majd a sikeres fizetés után a szerencsésebbek (by Sancho) letöltötték a térképet a helyszínen tesztelés céljára kapott készülékre. Ezt a Content Manager utódja, a Naviextras Toolbox segítségével oldottuk meg.
Nekem nem volt ilyen szerencsém, a laptop amit kaptam feladta a harcot, így a Windows nem ismert fel egy készüléket sem. Elég sokat gondoltam Bill bácsira akkortájt….(meg egy tartalék laptopra…:)

Sajnos az idő rövidsége miatt hamar befejeztük a tesztelést, jött a következő páros, hogy az Ők  is elmondják a véleményüket.

Remélem a kész oldalon látszani fog a sok munka, és egyszerű lesz mindenkinek a használata.
A folyamatos változtatások pedig biztosítják majd a naprakészséget, és az esetleges apróbb hibák javítását is.
A fórumot már most is használhatjátok, sok érdekesség és hasznos tanács olvasható rajta.

5 megjegyzés:

Volama írta...

Gyurci!

Kaptam egy HP iPAQ 316-os navigációs rendszert, amit frissiteni szeretnék. Letöltöltöttem a naviextras programot, bereigsztárltam, de amikor használni próbálom mindig azt jelzi, hogy nincs kapcsolat az eszközzel. Pedig azt usb kábelen csatlakoztatom a szg-hez és az fel is ismeri.
Mi a probléma?

Üdv. Volama

Gyurci írta...

Szia Volama. Tudomásom szerint, a HP-316-os készüléket nem támogatja a NavnGo(ezért nem ismeri fel a Toolbox sem). Ezt le tudod ellenôrizni Te is a www.naviextras.com oldalon a támogatott készülékek között. A HP-316-hoz egy frissítés jelent meg 2008 év elején, és azóta sem. Egyedi Content Manager-t készitettek hozzá, így az IGO-é nem jó hozzá. Üdv: Gyurci

joi258 írta...

A HP IPAQ 316 frissítéséhez kell egy program (CONTENT MANAGER).Ezt feltelepíted a számítógépre és majd ő frissíti a térképet is meg a gépet is. k.b. 15 óra kell neki.

Gyurci írta...

Az Ipaq 316-hoz a ContentManagert az alábbi linkről töltheted le: http://www.ipaq.com/updates/cm/content-manager.zip
Az utolsó frissítés, 2008 áprilisában jelent meg.

Gyurci írta...

joi258. A dupla megjegyzésedből, az egyiket töröltem. Gyurci

 
Kattintson ide