2009. november 6., péntek

A TomTom ismét előre menekül.

Már írtam a TomTom GO7000-ről, amely a gyártó egyik haszongépjárművekhez kifejlesztett verziója. Egy LINK 300-as-sal, és egy WEBFLEET előfizetéssel csodákra képes.
Ezek együttesével lehet egy egész gépkocsi flottát hatásosan irányítani, de mégis a takarékosság jegyében. Ezen kiegészítők meglétével csökkenthető az üres kilométerek száma, az ember és a technika idő előtti elhasználódása.

A TomTom GO 7000, és a LINK 300.

De ez mind semmi. Most azt találták ki, hogy a rendszert kompatibilissé teszik egy digitális tachográffal (A digitális tachográf elektronikus úton rögzíti a gépjárművezető által vezetéssel, pihenéssel és egyéb munkavégzéssel eltöltött időt). Az eddigi megoldással, több nap, vagy akár hét is eltelt, amíg a fuvarozási vállalat a tachográf adatait ki tudta olvasni, és az esetleges módosításokat el tudta végezni.

Ez azonban már a múlté. A digitális tachográf, a WEBFLEET rendszer segítségével azonnal kiolvasható. Így láthatóak lesznek a sebességi, megállási, illetve a vezetéssel eltöltött idő is, és gyakorlatilag azonnal kommunikálni lehet a gépkocsivezetővel.

Digitális tachográf.

Ezzel a megoldással még az úton lévő sofőr fizetési papírja is elkészíthető, hiszen az ahhoz szükséges adatok bármikor lekérhetőek. :)
A rendszer, a TomTom Work Active, amelynek részei a TomTom GO7000, a LINK300, a WEBFLEET, és a digitális tachográf. Ez a rendszer a 2009 Q4-ben már elérhető lesz az előfizetők számára.
 
Kattintson ide