2009. november 13., péntek

A T-Mobile Pulse, és az Outlook szinkronizáció. Ez nem Windows.

Évekig csak Windows Mobile telefonok voltak a kezemben, az Android nekem is nagyon új, és tud meglepetést okozni... Mint ahogy most is. A fejembe vettem, hogy szinkronizálom az Outlook naptáramat. Nem erre számítottam...

Van a Pulse dobozában egy CD, ezen rajta van egy PC Suite, amellyel szinkronizálni lehet (ne). Minden probléma nélkül települ, és ha a végeredményt nézem szinkronizál is. Hogy, hogyan sikerült utána mégis gyári visszaállítást végeznem a telefonomon? Elmondom.

A PC Suite. Csak Angolul telepíthető.

A program legnagyobb baja, hogy a szinkronizált adatok időtartamát nem lehet beállítani. Nekem van több mint 5000!! naptárbejegyzésem, a telefonnnak meg annyi memóriája, amennyi. Ez az adatmennyiség a telefonon 5 MB helyet foglal el, és nagyjából egy óra mire először szinkronizál. Általában csak egy hónapot szinkronizálok előre, és vissza is. Ezt a PC Suite miatt nem lehet megoldani... Nem lehet beállítani, hogy milyen időtartamot szinkronizáljon... Őrület...

Engedélyezni kell az Outlook-hoz való hozzáférést.

A szinkronizálás. Jól látszik az adatmennyiség.

Megtörtént a szinkronizálás.

A logban látszik, hogy sikeres volt.

És akkor ahogy ígértem, elmondom hogyan lett ebből "hard reset". Egyrészt a telefon memóriája a plusz 5MB felesleges adat felmásolásától erősen megcsappant, másrészt nem is volt szükségem sem a nagy részére. Ezért a régi megszokott megoldást alkalmaztam, az Outlook programból eltávolítottam a naptárbejegyzéseket... Bár ne tettem volna. Soha többet nem szinkronizált a telefon a PC-vel, csak a hibaüzeneteket dobta fel.

Hogy ne legyen teljes az öröm, miután az Intenethez is csatlakoztatva volt felrakta az időpontjaimat a NEM HASZNÁLT Google naptáramba is... Nem mondhatnám, hogy jól szórakoztam. Azonban a naptár törlése után sem szedte le a bejegyzéseket a készülékről...

Tehát szinkronizálni már nem lehetett, így maradt az újraindítás. Természetesen előtte mentettem a Sprite Backuppal, és az Astro-val is, de így is egy fél estét játszottam a Pulse-val, mire helyreállítottam..

Ezért első szinkronizálás előtt érdemes odafigyelni. Jelzem ezt a Hero hiba nélkül megcsinálta. Csendben hozzátenném ez nem a Pulse hibája! Ha több memória lett volna benne, akkor sem akartam volna 5000 bejegyzést szinkronizálni.

Azonban a készülékhez adott PC Suite egy nulla. Remélem hamarosan megérkezik az új verzió hozzá. Addig biztosan nem szinkronizálok mégegyszer...

6 megjegyzés:

Zsolto írta...

Huh, ez hirtelen gyomros volt így reggel olvasva :) Remélem, kéznél volt a defibrillátor vagy egy sör...
Tudod, hogy lesz új verziója ennek a remek programnak, vagy csak reménykedsz?

Gyurci írta...

Csak a közmondás miatt gondolom: mindíg a remény hal meg utoljára...

Sancho írta...

Ilyenkor derül ki, hogy a sok sebből vérző Microsoft ActiveSync nem is olyan rossz. ;)

Javaslom, hogy mégiscsak használd a Google naptárt! Az Outlook egy kliens szoftverrel, a Google Sync-kel, míg a PDA meg gyárilag szinkronizál a webes naptárral. A PC és a PDA közötti naptár szinkront pedig felejsd el. :)

Gyurci írta...

Igen. Én is erre jutottam. Csak paranoiás vagyok, és nem szívesen tartom a dolgaimat a kuglin.

De majd megválogatom, hogy mit teszek fel... :)

Togó írta...

Megnyugtató, hogy nem csak én érzem úgy, hogy ez a program egy vicc. Igen rossz vicc. Adták a teló mellé nehogy szó érje a ház elejét, hogy semmi szinkronizáló progi nincs hozzá, az más kérdés, hogy használhatatlan.
Én is hard resetel szabadultam meg attól az adatkupactól amit rágyógyított a telefonra.
Várok én is egy kulturált szinkronizáló progit hozzá.

Gyurci írta...

@Togó

Egy forintot sem ér... Inkább használom a kugli naptárát. Félek ez is volt a cél...

 
Kattintson ide