2009. július 5., vasárnap

Közkívánatra! Tervezzük meg előre útvonalunkat. Ehhez segítség a Tyre program.

Már bizonyára olvastátok a megjegyzések között, többször is található hivatkozás a Tyre programra. Most elmondom hogyan tudsz útvonalat (itinert is) készíteni a GoogleMaps-ben, majd feltölteni a TomTom készülékedbe.

Indul a Tyre program. Már az 5.41-es verziónál tart.

Ezt látjuk indulás után. Minden minden funkció elérhető.

A Google Maps. Ebben fogunk tervezni.

A Search mezőbe beírjuk az első állomást, majd a mellette lvő nagyítóra kattintunk.

Amikor megjeleníti a térkép a keresett címet, a térképen felugró buborékban lévő Add to itinerary linkre kattintunk. Így bekerül az itinerbe az első cím. Ezt annyiszor ismételjük meg, ahány címet szeretnénk érinteni utunk során. Amikor az összes útpont bekerült baloldalra a Wayponts ablakba, akkor megtervezhetjük az útvonalat. Ebből kinyomtatható az itiner, vagy akár a térkép is.

Kinyomtatható a részletes itiner is.

Persze ezen felül kinyomtathatod magát a megtervezett utat a térképen, sőt még berepülést is tudsz végezni a kijelölt útvonalon!!

Jól látható a kisautó, ami az aktuális (berepülés közbeni)helyzetünket mutatja.

Persze ezt az útvonalat elmentheted, visszatöltheted, rátöltheted a TomTom készülékedre. s akár aktív útvonallá is teheted!! (természetesen a pontok sorrendje is módosítható)

E művelet elvégzése után, a TomTom aktív útvonalnak fogja látni, és használni a Google Maps-ben megtervezet útvonaladat. A Tyre programnak az a jó tulajdonsága is megvan, hogy beépül a TomTom Home programba. Így onnan elindítva tudod megtervezni utadat, ezt feltöltheted a készülékedre, és a frissítéseket letöltheted hozzá. Jól ki van találva...

Beépül a TomTom Home programba.

A Tyre programnak van még egy POI Manager kiegészítője is. Ezzel különböző országok érdekes pontjait töltheted fel a TomTom készülékedre.

Itt például a Kelet Európai sebességmérő kamerákat lehet letölteni.


Ezzel véget ért a program bemutatása. Kissebb funkciók még kimaradtak, mint például az egyedi POI-k feltöltése. Szerintem a cikk elolvasása után már magatoktól is menni fog.

A mai blogot Krokuta, és Fegen részére ajánlom.

11 megjegyzés:

krokuta írta...

Köszönöm szépen a segítséget! Ahogy visszakapom a szervízből a gépet kipróbálom!

Krokuta

Biro írta...

Szia feltettem a programot,de vmiért nem megy,képtelen a google mapshoz csatlakozni,a problémámra nem leltem a választ a FAQ-ban, a túzfalban engedélyeztem,de nem megy.Ha esetleg van vmi gyakorlati tanácsod szívesen veszem. Köszi Bíró S.

Gyurci írta...

@Krokuta

Szívesen.

Gyurci írta...

@Biro

Nem van ötletem. Nekem fent van több gépen is (WinXP), de nem kellett semmi beállítás hozzá.
Esetleg ha routert használsz, valami port esetleg bezárva?

Biro írta...

Köszi a választ routert használok, de nem tudom melyik portot kell beállítani,gondolom ez lehet a hiba,mert állandóan azt kérdezi, h a net kapcsolatom ok?
Bíró S.

KozGab írta...

Hali.

Nekem is routerem van, de nem jelentkezik ez a hiba.
A progin belül klatty a google mapsra és már megy is :)
Ráadásul melóhelyen sem, pedig ott ha minden igaz még szerveren is át kell verekednie magát :)

Esetleg nézd meg a routeren, hogy upnp engedélyezett-e, talán segít :)

Üdv.

Gyurci írta...

@Biro

Hmm... Ebben nem tudok segíteni. Én ahány gépre feltettem, mindegyiken működött.

Gyurci írta...

@Kozgab

Az UPnP az nem az eszközök egyszerű felismerésére vonatkozik? De jelen esetben van Internet, csak a Tyre nem tud "kimenni".

KozGab írta...

Hali.

Ne keverjük az upnp-t a sima pnp-vel :)
A pnp az amit mondasz Gyurci, de az upnp egy hasonló dolog csak hálózathoz. Legtöbb esetben a torrentkliensek szeretik, mert ebben az esetben nem kell portot fordwardolni, hanem ezen keresztül mehet a móka, igaz, picit lassabb, de megy :) Limeware is használja pl :)

Biro:
Használsz valamilyen internet security programot? Esetleg bármilyen tűzfalat? Mert tűzfalnak semmi értelme ha router mögött vagy, mivel az már eleve egy fizikai tűzfal, azaz felesleges még más progival is lassítani rendszerünket...
Ha van ilyen tűzfalprogid akkor vagy szedd le, mert routernél abszolúte felesleges vagy állítsd be a tyre-t, hogy kiengedje. Ilyet pl zone alarm szokott csinálni, mcaffe, norton, kaspersky. De van még pár ilyen security program. Bőven eég a win féle tűzfal, ha nincs router. Aki be akar jönni, az úgyis bejön...

Üdv.

KozGab írta...

Természetesen vírusírtó azért maradjon a gépen :)
Vagy nod32, vagy ami mostanában simán veri a nodot és ingyenes is otthoni célra az az avast ( avast.com ) :)

Üdv.

Biro írta...

Köszi szépen a hozzászólásokat és a segítséget,valóban tűzfalprobléma volt. Bíró S.

 
Kattintson ide