2009. február 12., csütörtök

TomTom GO. Gyors segítség azoknak, akik feltették a 8.301-es szoftvert!

Mint bizonyára észrevettétek, a tegnap kiadott szoftverben több hiba is van. Aki eddig még nem tette fel, inkább várja meg az első tapasztalatokat. Több felhasználótól is kaptam panaszos levelet, hogy ez, vagy az a funkció ami eddig hibátlanul működött, most nem működik és hibát jelez... Ami nem működik (a teljesség igénye nélkül): A  TomTom Home alól a Saját Eszköz működtetése, a QuickGPS információ letöltése, és a MapShare javítások letöltése.



Nem működik a Saját eszköz működtetése (sem).

A hibák csak egy részét tudtam eddig ellenőrizni (amit felsoroltam, azok biztosan nem működnek), de azok alapján úgy gondolom bizonyos esetekben jobban jártok a régi szoftver használatával. Bár egyik sem súlyos, csak bosszantó hiba. Viszont fegen bejegyzése alapján a program használata közben is lehet hiba. Most azt írom le, hogyan tudjátok visszavarázsolni a régi szoftvert a készülékre.

A legfontosabb, készítsetek mentést a készülékről!!

Akkor kezdjük:

A készüléket kössük össze a PC-vel, és kapcsoljuk be. A kérdésre, hogy akarunk-e csatlakozni válaszoljunk az Igen gomb megnyomásával. Mikor elindult a TomTom Home, és végzett a frissítések keresésével (elvileg nem fog találni frissítést), nyissuk meg a fájlkezelőt. Keressük meg az aktív felhasználó mappájában (Documents and Settings/User) a Dokumentumok/TomTom mappát és abban a Home könyvtárat.
Ezután a Downloads/Complete/Program mappát.
Ebben találjátok meg az összes szoftverfrissítést (nekem két könyvtár van benne, mert egyszer frissítettem a 8.300-ra, majd a 8.301-re. Innen töröljétek ki azt a könyvtárat amiben a 8.301.go ..nevű fájlok vannak.
A megmaradt könyvtárban a régebbi szoftver van benne.


A jobboldalon lévő könyvtárat kell törölni.

Ezután a TomTom Home programban, menjünk bele a Térképek, Hangok, stb. hozzáadása mappába. Itt addig lapozzunk, amíg megtaláljuk az Elemek a saját számítógépen mappát.
Erre kattintva, témánként megtaláljuk a benne lévő fájlokat. Itt válasszuk az Alkamazások feliratot, majd kattintsunk a melette lévő Hozzáadás gombra. Ekkor feltelepül a régi szoftver a gépre. Újraindítás után ismét "régi fényében" pompázik a készülék. Amikor először kattintunk a Saját eszköz működtetése gombra, le kell töltődnie a készülékre egy új fájlnak.


Kell még egy fájl.

Hagyjuk, hogy a TomTom Home letöltse. Ezután ez a funkció is működőképes lesz.
Természetesen a következő frissítések keresése alkalmával ismét megjelenik a letölthető fájlok között a 8.301-es verzió.


Ismét itt a 8.301-es frissítés.

Sok sikert a visszaállításhoz!
 
Kattintson ide