2009. január 9., péntek

TomTom One. Régi és új. Miben más?

Kaptam egy TomTom One Traffic Europe 31 készüléket tesztelésre(a csillagok szerencsés együtállása miatt, kapni fogok folyamatosan TomTom tesztkészülékeket. Ezeknek első példánya ez a TomTom One). 

Ezt fogom a saját TomTom One V3-as készülékemmel összehasonlítani. Ami elsőre azonnal észrevehető, hogy minden kissebb lett. A doboz, a készülék, és az autós tartó is egészen más. Ez a készülék "igazán zsebrevaló".
Nekem nagyon hiányzik a kártyával való bővítés lehetősége. Alapesetben a készüléknek nincsen rá szüksége, de külön programokkal bővíthető lenne... Például szívesen vennék hozzá egy Nyugat-Európa térképet, de hely híján ez nem megvalósítható...


 Ez az én öregecske Tomikám. Lassan már három hónapos...:))


Ez pedig az új TomTom One. Kissebb lett, nem biztos hogy szebb is, de talán jobban kihasználható. Az autós tartót fel lehet pattintani a hátoldalára, és így együtt lehet zsebre tenni. A másik autóba való átszállás sokkal egyszerűbb az új megoldással.


Nagyon jó, hogy ezen a gépen teljes Európa szoftver van, de végül is ez csak pénz kérdése(vásárláskor milyen térképpel veszi az ember)... Az utólag bővítés lehetősége általában amúgy is drágább megoldás.
Természetesen ehhez a készülékhez gyárilag jár TMC antenna is. Nekem a V3 megoldása(különTMC antenna csatlakozó, és a töltőcsatlakozó is külön van) jobban tetszett. Amikor nagyon hideg van(mint most is) egy kábellel is nehéz dűlöre jutni, hát még kettővel... 
A menü úgy látom nem változott, ugyanazokat az ikonokat látom benne, mint a sajátomban.

A csomagolása sokkal kisebb lett, adnak hozzá autós töltőt, szinkronkábelt, autós tartót, és több nyelvű(közte magyar is), leírást.

Természetesen ez a készülék is tudja a legfontosabb extrákat:

- Segítség menü.
- Térkép javítások( utca blokkolása, forgalmi irány megfordítása, utcanév szerkesztése, kanyarodási szabályok módosítása, és a sebességhatár módosítása)
Tudjuk szerkeszteni a POI ikonok tulajdonságait, illetve törölni és hozzáadni is.

Jó kis készülék ez, néhány ötletes újdonsággal mint az autóstartó, és a teljesen más dizájnt képviselő külső is. A néhány apróbb változtatás miatt, szvsz akinek a régi V3-as készüléke van, nyugodtan megtarthatja, ha nem akarja a térképét bővíteni...
Legközelebb a meglátjuk hogy szuperál használat közben...
 
Kattintson ide