2008. november 23., vasárnap

Tomtom frissítés az IPAQ RX 5730-as PDA-n.

Hú de régi műszer, de én nagyon szeretem... Elszántam magam egyszer csak, hogy a nagyon régi térképét fiatalabbra cserélem. A gondolatot tett követte. Feltelepítettem a PDA-hoz való TomTom Home programot, csatlakoztattam a PDA-t, és nem sikerült.(Valahogy a frissítések nem szeretnek engem igazán...)


Mindegy, a TomTom weboldalán sikerült 39.95 Euroért magamévá tenni az "új" Kelet Európa térképet. A letöltés és a telepítés hibátlanul sikerült.


Aránylag hamar végetért a telepítési folyamat, még recegni sem volt idő hogy nem sikerül...

Igazat megvallva kidobott pénz volt... Még mindíg nincs rajta Gazdagrét mellett, a Birs utca és az M7-es autópálya is erősen hiányos... A többiről inkább nem is beszélnék.:(( Ti ne vegyétek meg...

Ime a bizonyíték:

                                            Ez az eredeti TomTom ami a készüléken volt...

Az eredeti térképen, az M7-es autópálya....

Az új térkép verziószáma...

Az új térképen, az M7-es...

Jól látszik, hogy jelentős változás nem történt. Ez nem lenne baj, de az Ügyfélszolgálaton akkoriban nem álltak a helyzet magaslatán, így megvettem gyakorlatilag ugyanazt a térképet...
Persze biztosan van benne valami jelentős változás, csak én nem találom...

8 megjegyzés:

Zsolto írta...

A franc, nincs valami módszer, amivel az ember megtudja előre ezeket a dolgokat? Vajon mi az, amiben _valóban_ javult a térkép?

Gyurci írta...

Hááát nincs. A térképnek a verziószáma változott, amúgy nem nagyon találok rajta változást... többet kellene menni vele. Szvsz. tavaly Júliusi állapot lehet.

Sancho írta...

A pofátlanság teteje, komolyan mondom! Van frissítés, de nincs. A TomTom beetetésnek szánja csak a PDA-khoz adott OEM verziókat. Igazán nem tudod frissíteni, kapsz valami újabb térképet, de az nem friss. A szoftverre nem lehet a következő verziót megvenni. Vegyél valódi TomTom-t, ez a stratégia.

Joe_Purple írta...

Szia, a 680.1536-os térkép már több, mint egy éves. Akkor is olyan 47%-os átlagos lefedettséggel rendelkezett. A jelenlegi állás szerint a tomtom navigator 6-hoz már egyáltalán nem is várható újabb térkép. PDA-n érdemesebb a 7-es verziót használni, ahhoz vannak új térképek.

Gyurci írta...

Ez a beetetés duma tetszik... Egy szóval nem mondták, figyelj Öcsi ez nagyon régi térkép, ne vedd meg... Kis pénz, is pénz.:((

Gyurci írta...

Tudtam, hogy régi a térkép, de azt nem, hogy ennyire... A 7-es verziójú térképet próbáltam megvásárolni, de azt mondta a nagytudású ügyfélszolgálat, HOGY CSAK a Diamond(Diamond klón) készüléken fut... Pedig szívesen kifizettem volna....

Zsolto írta...

Az a véleményem, hogy mivel a TomTomról sok szépet is írtál, most it az ideje, hogy odacsördíts nekik egy kicsit és visszakérd a pénzedet, vagy kompenzálást követelj tőlük, mondjuk egy 7-es verziójú frissítést ingyen.
Hivatkozz arra, hogy elég nagy nyilvánosságot kapott ez a disznóságuk, de te módot adsz arra, hogy jóvátegyék.
Ha kell, segítek az angol levelezésben.

Zsolto

Gyurci írta...

Köszönöm a segítséget előre is... Lehet, hogy sor kerül rá. Egyelőre próbálom a megszokott módon, szépszóval, türelmesen... (bár a türelmem pont elfogyott)

 
Kattintson ide