2008. november 14., péntek

Mio térképfrissítés? Hát lehetséges?

Néhány nappal ezelőtt, a kíváncsiságtól vezérelve felhívtam a Mio Ügyfélszolgálatot a frissítések ügyében. Egy kedves hölgyet sikerült a vonal másik végére kapnom aki elnézést kért, majd néhány perc múlva visszahívott a válasszal.Elmondása szerint az eddig teljesen(C250, C310, C510), illetve a csak kicsit elhanyagolt(C320, C520, C720) készülékekhez november vége körül érkeznek a frissítések.:))Kérdésemre, hogy ezeken a készülékeken milyen szoftver fog futni(mint tudjátok, az IGO készítője, és a Mio csúnyán össszerúgta a port tavasszal), azt a választ kaptam hogy minden készülékükre a Mio Moov szoftvere fog kerülni. Ami mellesleg a TMC-t is támogatni fogja(állítólag.Mindenesetre kíváncsian várom a végeredményt. A Mio Moov szoftvere, messze nem a szívem csücske... Nem szép, és mellesleg tele van hibával. Ellenben egy 2006 évvégi, vagy legjobb esetben 2007 évvégi térképnél mi lehet rosszabb...

48 megjegyzés:

Zsolto írta...

Ezt úgy kell érteni, hogy azokon a gépeken is lecserélik az iGO-alapú korábbi térképet, amelyiken gyárilag még az volt? A típusszámok alapján nem tudom, a felsoroltak között van-e ilyen... Mindenesetre én baltával hajtanám el azt, aki mondjuk a 2006-os iGO-mat Mio Moovra akarná "frissíteni" a gépemen...

Gyurci írta...

Igen, pont erről van szó. Lehet választani, hogy a régi(vagy nagyon régi) IGO alapú térkép, vagy a nagyon friss Mio Moov térkép, esetleg már Megyeri híddal-M0-ás új szakasszal, talán TMC-vel is...
Valószínüleg, minden szempontot figyelembe véve, is az új szoftver és térkép lesz a jobb választás...

Zsolto írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zsolto írta...

Jaja, egy idő után hiába akármilyen jó az iGO 2006, ha nem tudod frissíteni, akkor menthetetlenül elavul, és akkor rákényszerülsz a miós térkép telepítésére...

Gyurci írta...

Szerintem is a friss térkép a jobb választás.:)

zpetrasovits írta...

Sziasztok!

Köszönöm a lehetőséget, hogy bejegyzéssel rukkolhatok elő a témában lévén november elfutott, már ami a novembert illeti, ezért a bejegyzésem még jobban témába vágó lehet.

A MIO c720 teljes Európa térképpel kerül értékesítésre mio.hu és lcp-system jóvoltából. A kérdéses térkép nem frissíthető, nem teljes Európa hanem 34 ország, a térkép öreg mint az országút! Dunaújvárosnál pl. a Dunába navigált volna a biztonsági korláton keresztül, a komp állomásnál, ahol 5 éve nincsen komp. Mosoly

A kérdéses frissítés? A vásárló megtámogatta a MIO -t egy frissíthetetlen, nem teljes európát tartalmazó szoftverrel szerelt, GPS erejéig? Ez most vicces? Vagy csak én nem röhögöm magam szananaszét?

Az LCP-System ügyfélszolgálata azt mondja őket a külföldi partner utasította arra, hogy teljes európát így értékesítsék.A kérdésre, hogy akkor a kelet európa hogy kerül bele: " meg kell vásárolni" .

Az LCP System pl. nem riad vissza a következők állításától sem: Ingyenes Trafipax Frissítések 2008.07.10 weboldalán, ami nem érinti Magyarországot! = de azért ha rákeres a user az ingyenes trafipax információ szóra a googleban, akkor oda talál az oldalra, hátha vásárlásra is adja fejét, gondolja az lcp -s team.)

Ez pedig az arcátlanság csúcsa: " Mio Moov: Velük nem tévedhet el
2008.05.31 --cikk ami a MIO oldalárol linkel a technet oldalára, idézem:" MioMap 2008 Teljes-Európa térképszoftvere 38 előretelepített európai ország adatait tartalmazza." forrás:Kattints ide

A MIO igen tisztelt vezetésének kívánnám felhívni a figyelmét:

URAIM! Teljes Európa a WIKIPÉDIA leírása alapján Európának 45 független országa és 9 egyéb területe van. (A független államok száma lehet több is, annak függvényében, hogy mit tekintünk európai országnak. forrás: Kattints ide)

Ezek után aki azt hiszi ez le van sikálva? Számtalan vásárló lesz aki a TELJES EURÓPA felirattól elaléltan bevásárol és aztán mikor útra kel az úton fogja észrevenni, nincsen úton, mert a térképe:nincs!

Az ügyet hivatalosan is pedzegetni fogják: Akik meg átvágva érzik magukat a mio-sok ezen húzásától, ne rettenjenek meg, keressenek meg emialban, mert az ügyet hivatalos fórumra tereltem, adjanak már választ az illetékesek, ez hogyan is működik így? Megjegyzem márciusban még 88.9 ezer volt a c720 készülék most már csak 68.9ezer! A térkép meg 34 országgal ,továbbra is frissíthetetlen!

Gyurci írta...

Mit is mondhatnék erre... Ezenkívül a mai napig a C250, C310, C510, sincs elkényeztetve frissítéssel. Bár még éjfélig van egy csomó idejük...:))

Gyurci írta...

Kedves zpetrasovits. Bár reméltem hogy nem, de sajnos neked lett igazad... A térképfrissítésnek se híre-se hamva...

zpetrasovits írta...

Sziasztok!

Két kérésem lenne:

1. Aki úgy érzi nem elfogadható a frissíthetetlen térkép, tiszteljen meg egy email formájában a véleményével.

2. Aki úgy érzi teljes EU-t vásárolt és nem azt kapta, viszont ezt nem tudta eddig orvosolni, kérem tiszteljen meg szintén egy másik email írásával.

Az OK egyszerű: Nem kívánok a sorban állva várakozni, hogy mikor lesz már ígérgetés helyett bármi más! Hivatalosan kezdeményeztem az ügyek érdemi rendezését! ergo: Aki eddig nem tudta, hogyan, vagy akármi más miatt, most elmondhatja és tehet önmagáért, másokért!

Gyurci!

Sajnálom, hogy a dolog ennyire gáz, én egészen nagyon sajnálom, de hányan sajnálhatják még?

Ezt kellene tudni mert azért több ezren nem sajnálhatják tétlenül!!

üdv,

zoltán

Rövid szösszenet zárásul:

Miután írásban megkerestem az E-Digital -t a MIO c720 teljes EU térképpel kapcsolatos téma - hibás teljesítés - rendezésére, a cég képviselője Keresztes Csaba ügyfélszolgálati vezető, többszöri írásbeli kérésem ellenére sem tisztelt meg válaszával. Ennek okán az ügyet egyéb jogi fórumra tereltem!

Gyurci írta...

Szia.

Sok sikert kívánok.:)) Szerintem az üzlettel nem nagyon fogsz tudni érdemben kezdeni semmit.
Nem Ők javítják a térképet. Bár a panaszleveledre válaszolniuk kellett volna.

Már December vége-Január elejére ígéri a Mio a novemberre beharangozott frissítést...

zpetrasovits írta...

Szia Gyurci,

Az E digital értékesítési vezetőjétől írásban megtudtam, aki reklamál, az ne várjon rendezést, az így járt és punktum, idézem:" Egyeztetünk beszállító partnerünkkel, hogy méltányossági alapon kívánják -e orvosolni panaszát, bár feljelentéséből kiindulva őszintén szólva erre vajmi kevés esélyt látok." - lévén hogy ő a kereskedő és bár számlán is szereplő megjelöléssel - teljes európa térképpel- felirattal, eladott egy teljes Európa térképet, ám abban csak 34 ország található! Ezek után én meg voltam kedves észrevételezni ,amit utólag, nem vettek tőlem (sem) jó néven, hogy ha kérhetném, ide azzal a teljes EU térképpel és a frissithető szoftverrel amit eladtak. Ennek folyománya lett a már itt is leírt, jogi eljárások kezdeményezése aminek eddig, nem az E digital volt a címzettje!

Másodsorban megjegyzem, a MIO ügyfélszolgálat a 999-46-26 számon elmondta, hogy térkép január első két hetében várható, bár ő még sem nem látott ilyet, sem nem tudja hogyan lesz, de lesz. Kérdésemre, hogy hogyan lesz a frissítés pl. c720 esetében, a válasz az volt, hogy azt még ők nem tudják.

ergo. a cikk ami a MIO vezetőjével készült, igen aktuális és erősen szénszagú: http://mobilarena.hu/hir/cebit_extra_mio_elnoke_nyilatkozott_lapunknak.html

A kérdés ezek után továbbra is ott marad:

1. hány ember vásárolt teljes EU térképet ami csupán 34 ország?
2. Ezt hányan kifogásolják?
3. Hányan érzik magukat átvágva mert a térkép az igértekkel ellentétben sem nem frissithető, sem nem aktuális?

Szösszenetül a végére:Az ügyfélszolgálatos szerint a 7-es pna-k egyikén nincsen M0 térkép sem, ezt utólag ígérték pótolni ,de az sem történt meg!

Hány milliót kell még elkölteni mire végre valaki felébred és seggbe rugdalja ezt a csapatot a sumákságáért?

Gyurci írta...

Teljesen megértem amit írsz, és átérzem a helyzetedet(meg sok másik vásárlóét is). Csak szurkolni tudok...

Névtelen írta...

2007.augusztus 24.én vásároltam egy MIO C250 GPS.A mai napig nem foglalkoztatott a térkép frissítése ,de tegnap Pesten jártam és a fél városon átküldött akkor jöttem rá ,hogy az M0 még nincs a gépen.

Gyurci írta...

Az új ígéret 2009 Január...

Sancho írta...

Ígérni én is tudok. Mit ígérjek meg 2009 januárra? :-D

Gyurci írta...

Életed végéig 2007-es térképpel rendelkező Mio c250-nel bolyongsz, a fürdőszoba és a terasz között...?:))

zpetrasovits írta...

Gyurci,

Akit érdekel: beszállhat pereskedni!

Az email címemen elértek.

üdv, zoltán

Gyurci írta...

Szia. Elég sokan olvassák ezt a bejegyzést.

Névtelen írta...

Sziasztok,
Hát nagyon örülnénk neki hogy ha tényleg ez a Január már megvalósulna mert 2007 már azért régen volt :)

Megyeri hídon pánikolt is a GPS :D

Pisti

Gyurci írta...

Ez már a sokadszori ígéret. Remélem tényleg kiadják a frissítést. A 2007-es térkép már itthon is nagyon öreg, hát még ahol épülnek is az utak...:))

Névtelen írta...

Sziasztok,

Talán tényleg a remény hal meg utoljára :)

Ajánlom mindenki figyelmébe a következő oldalt: http://www.mio.com/ee/freeupgrade/info_HU.html

Én holnap feladom.

Pisti

Névtelen írta...

Üdv,

Ma beszéltem az LCP-vel és azt mondták hogy amíg nem válik hivatalossá az információ várjak a feladásával.
De legalább nem cáfolták meg az infót.

Gyurci írta...

"Ma beszéltem az LCP-vel és azt mondták hogy amíg nem válik hivatalossá az információ várjak a feladásával."

Köszönöm. Érdekes, hogy már működik a weblap és letölthető a dokumentum.

Engi írta...

Sajnos működik a honlap de nem letölthető semmi a c250-hez... :(
Kezd nagyon elegem lenni...

Engi írta...

http://service.mio.com/M0100/MainFrame.aspx?menuid=100401&supporttype=file&filetype=map&prodname=c250

Gyurci írta...

Ha lesz valami érdemleges megírom.
De Te is tudod figyelni a Mio Fórumot. Szerintem ott lesz értékelhető infó először...

http://www.mio.hu/forum.php?action=topic&topic=9

janika írta...

Van ingyenes frissítés 2300 Ft-ért.

Gyurci írta...

Hmmm. Értem én, hogy nem ingyenes. De legalább van...
Sok márkához még ilyen sincs...

Névtelen írta...

A C250-hez van ingyenes térképfrissítés 2300Ft-ért csak regisztrálni kell ezen az oldalon
http://www.mio.com/ee/freeupgrade/HU/info_HU.html
A promóció időszaka2009.március 09-től,2009.június 10.-ig tart.
Üdv.mindenkinek!Zsóka

Gyurci írta...

Köszönjük.

http://gyurciblogja.blogspot.com/2009/03/megjott-mio-frissites-elso-fele.html

Névtelen írta...

Sziasztok!
Én még egy métert se haladtam eme remek készülékkel, de már elegem van belőle (Moov 300).
Letöltöttem a frissítést hozzá ami "Update Faild!"-el záródott, majd el se indult többet. Kis küzdelemmel helyrehoztam, de ez vicc hogy a 2008.10. frissítésen nincs M0-ás Megyeri szakasz, sőt egy 20 éve létező utca se a szomszédságunkban. Még jó hogy nem az enyém! :-)

Üdv! Norbert

Gyurci írta...

Hát, nem egy nagy durranás..
Bár a semminél talán jobb...

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

Sziasztok,

Nos hát megérkezett a mai napon a várva várt frissítés zárt buborékos csomagolásban.
Feltelepítés megvolt.. és hát most őszinte leszek kicsit csalódás volt első benyomásra.. mint ha paint szintű grafikával nyomták volna tele a térképszoftvert... semmi 5 let semmi dizájn... szóval szerintem elég randa lett sajnos.. a régi kidolgozottabbnak tűnt... de hát mind1 reméljük működni már talán jobban fog... =)

Remélem nem csak én vagyok kicsit kritikus ezzel kapcsolatban szval más véleményére is nagyon kíváncsi vagyok

Pisti

Gyurci írta...

A két azonos megjegyzésből, az egyiket töröltem.

Üdv:
Gyurci

Névtelen írta...

Köszi szépen.. böngésző befagyta magát aztán az F5 ből sejtettem hogy lehet hogy duplázás lesz... neked mi a véleményed az új szoftverről amúgy?

Pisti

Gyurci írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Gyurci írta...

Szerintem csak úgy érdemes a frissítést megvenni, hogy a Teljes Európás változatot SD-kártyán.

Akkor megmarad az eredeti MioMap is...

Gyurci írta...

Ez a szoftver nem új, csak neked, illetve a MioMap-ról-MioMoov-ra frissítőknek. Ez a MioMoov utolsó előtti szoftvere/térképe. A napokban jelent meg a 2008.10. verzió.

Mondjuk úgy, hogy a 2007 októberi MioMap-nál több részlet van rajta...

Névtelen írta...

Az a helyzet, hogy ebben a témában "hivatalos" állásfoglalás sokára lesz.
Aki a MIO készülékére új térképet akar, az írjon a terkepfrissites@gmail.com címre.
Biztosan új térképpel fog menni a készüléke.

Névtelen írta...

Sziasztok! Valaki nem tudja véletlenül, hogy hol vásárolhatnék Mio c720-as gps-hez komlett autós tartót (böcslő, tartó, töltő)? Sajnos a mio már nem forgalmazza, és az enyémet elhagyták! Ha esetleg valakinek lenne a polcon megvásárolnám!
kishawer@gmail.com
Köszönöm

Névtelen írta...

Rossz email-t adtam meg! a jó cím kishawer1@gmail.com

Gyurci írta...

Szia. Küldtem e-mailt!

Névtelen írta...

Nagy szar ez a mio!!!!!!!

Névtelen írta...

Jo napot mindenkinek!
olvasztam itt a blogja sok érdekes dolog..sajnos en kulfolj vagyok es lehett hogy nem heljesen irok..ugy hogy elnézészt kérek mindenkitól ezért!A NAGY PROBLÉMAM A KOVETKEZO:
VASAROLTAM 2007 EGY MIO C 720 CSAK SAJNOS NAGYON RÉGIEK A TÉRKÉPEK ÉS SZERETNÉM FRISITENI ESTELEG RA TELEPITENI AZ IGO+A LEGG UJABB TERKÉP EUROPAVAL.NÉMETBEN JAROK SOKAT ES NÉHA OSZE VIZSA VISZ..ÉS SOK UTAK NEMIS LÉTEZNEK A C 720OM RA:((
KÉREM HA VALAKI TUDD NEKEM SEGITENI AZAL HOGY ELLKULD EGY LINKET A AHOLL LEHETT TELEPITENI AZ UJ EUROP A TERKÉPETT ES AZ IGÖ PROGRAMOKAT
ELNÉZÉST ZAVARASZT ES VALASZT VAROK!!!!ELORE IS KOSZONOM
AZ E MAILOM A KOVETKEZO
mantone@freemail.hu
ORULOK HOGYLÉTEZIK EZ AZ OLDAL:))ES KOSZONOM GYURCI BACI MINDENÉRT
Remélem nem sokara kapokk magatól egy valaszt:) vagy esteleg masoktól..a ki tudnak segiteni!!!!!!
kOSZONOM
UDV MINDENKINEK

Gyurci írta...

Szia. A Mio C720-hoz a legutolsó hivatalos Európa térkép 2009-es, míg ugyanez Magyarország verzióban a 2010 Q3-as.

Utóbbi ára nagyjából 7 ezer forint.
Üdv:
Gyurci

ashclip írta...

Szia,

Hol lehet megvenni ezeket a "friss" terkepeket C720-hoz?
(EU 2009, Magyarorszag 2010 Q3)

Elore is koszi a valaszt

Gyurci írta...

Szia, itt tudod megrendelni a legfrissebb (ősrégi) Mio térképet:

http://eu.mio.com/hu_hu/eshop-tovabbi-terkepek.htm

 
Kattintson ide