2008. november 27., csütörtök

Mégis van új térkép, és 1 éves térképfrissítés a TomTom One-ra...

Ahogy már reggel jeleztem, elég zűrösre sikerült a TomTom frissítések letöltése, és megvásárlása... Kiváncsiságképpen kikopiztam a levelezést egy word fájlba, 13 !!! oldalt tesz ki. Ebből ha a fejléceket meg az aláírásokat kiveszem, még akkor sem semmi... )) Megállapítottam, hogyha az Ügyfélszolgálat NEM BESZÉLNE MAGYARUL, talán sosem értem volna a herce-hurca végére.(ami pozitív, azt meg kell becsülni)
A végeredmény: sikerült letölteni a legfrissebb térképet a készülékemre, és megvenni az egyéves térképfrissítést is. 
(reggel írtam egy kedves levelet az Ügyfélszolgálatnak, amelyben megemlítettem azt a tényt, hogy minden tapasztalatomat megírom a blogban...)

Jól látszik, hogy verzióváltás is történt. A 7.25 helyett, már a nagyok 8.15-ös térképét kapta. Csak apróságképpen jelzem, hogy az Ügyfélszolgálat kétszeri kérdésemre is azt a választ adta, hogy a 8.15-ös térkép nem jó a készülékemre....:)))

Szóval minden jó, ha a vége jó... Innen már csak reménykedni kell, hogy a negyedévenkénti térképfrissítés időben érkezik, és még akkor is úgy lássam érdemes volt pénzt adni érte.
Amúgy a fizetési procedúra rém egyszerű. A feltételek elfogadása után kiválasztod a kártya típusát, beírod a megfelelő kártyaadatokat és már LE IS EMELTÉK A PÉNZT...
Igen jól értetted, azonnal pittyegett a telefon, hogy leemelték a pénzt, és jött az e-mail a TomTom-tól, hogy a tranzakciót lezárták. Szóval ha nem szórakoztak volna velem 10 napig, mindenféle kifogásokkal, akkor ez egy első osztályú szolgáltatás lenne...
Nehézséget csak az okozott, hogy a fizető oldal HOLLANDUL BESZÉL, így a szerencsének is némi szerepe volt.:))

Röviden ennyit a ma történtekről. Remélem Ti már nem járjátok végig ezt a kanyargós utat, illetve alkalomadtán már én is fogok tudni segíteni nektek...


20 megjegyzés:

Zsolto írta...

Hohohohóóóó, gratulálok, de ennyivel nem úszod meg -- hallani szeretnénk, mivel védekezett a TomTom, és hogy valóban a "fenyegető" levél hatására oldódott-e meg a problémád.

Gyurci írta...

Köszi. Igazándiból nem védekezett, igaz nem is volt mi ellen. Én csak csendben megjegyeztem, hogy ami velem történik azt megírom. De ezt eddig is tudták...:))

Sancho írta...

Anno nekem sem ment egyszerűen egy HTC Kaiser-hez adott TomTom térképfrissítése: http://sanchoblogja.blogspot.com/2008/01/tomtom-trkpvsrls-s-htc-kaiser.html Más gondjaim voltak, melyek egy része megszűnt.

HTC Diamond-hoz már azonban nem tudtam frissítést venni, mert az oldal fizetős része nem engedte.

Számomra érthetetlen és felfoghatatlan, hogy mit kell összebénázni egy rossz webshoppal, és miért nem lehet lecserélni egy év alatt? Jah, hogy csak azokon a piacokon nem megy a webshop rendesen, mely új célpiac? :) Plusz égés.

Mindenesetre örülök, hogy sikerrel jártál! ;)

Névtelen írta...

Már nálam is a 8.15-ös verzió van a gépen: sajnos az sem eléggé friss: kiváncsi vagyok a véleményedre (én csalódtam e verzióban a 8.10-hez képest: még nem sikerült felfedeznem a különbséget....)
Amúgy nálam minden simán ment: térképválasztás, fizetés, letöltés, telepítés (nyoma sem volt holland web oldalnak).
BePee

BePee írta...

Előző üzenetemhez: már nem vagyok "névtelen"

BePee írta...

Még egy "hozzászólásom":
a 8.300 alkalmazás sokkal barátságosabb - ha lehetséges, érdemes letölteni és kipróbálni.

Gyurci írta...

Tudod Sancho, ez már a második bénázás volt, a 30 napos frissítés sem ment símán... Pedig majdnem minden adott lenne ahhoz, hogy megszeressék az emberek... Rengeteg olyan ficsőr van benne, amit egyetlen más navi sem tud, egyszerű kezelni, és mégis a körítéssel elbénázzák. Pedig vannak előremutató jelek: magyar oldal, magyarul beszélő Ügyfélszolgálat... És mégis az egész nem áll össsze.

Gyurci írta...

Hello BePee. Örülök, hogy itt is látlak:)) Az én kütyümön a 8.15-ös térkép nagy előrelépés a 7.25-höz képest...:)))

Gyurci írta...

Örömmel hallom, hogy neked simán ment minden. Lehet hogy nekem azért ilyen nyögvenyelős, mert régi típusú a készülékem... Nekem még a 8.010 van alkalmazásnak, valószínüleg a TomTom One-ra még nincsen frissebb.

BePee írta...

Számíthatsz rám...

A térképet illetően újabb bizonyíték a relativitásra - én elvártam volna ennyi pénzért, hogy a legcsekélyebb különbség legyen a 8.10 és 8.15 között:

legalább olyan, ami már a 8.10-en is elvárható lett volna pl. a
Dunaújváros alatti Pentele híd. Tudomásom szerint már 2007. augusztusában rajta volt a térképeken.

http://www.pdamania.hu/content/9219/

Most 2008. november van és a TomTom "új verzióján" még mindig nincs rajta. Akkor mitől új ez a térképverzió? Akár dühös is lehetnék...

Továbbá:
Mikor lesz a térképen vajon
az M0 új szakasza?
a Megyeri híd?
Vagy túlzottan nagyok az elvárásaim?
Vajon mikori állapotot tükröz a térkép, melyet újként ad el a TomTom?

Persze, legyünk jóindulatúak: biztos rengeteg a különbség - akár Magyarország térképén is - csak én még nem vettem észre ....

Gyurci írta...

Igen, sok jó kérdés... Annyira jók, hétfőn meg is kérdezem a TomTom Ügyfélszolgálatot... Megjegyzem halkan, az M0-ás és a Megyeri híd még az IGO8-ban sincs benne...:))) Bár a Pentele híd igen.

Gyurci írta...

Kedves BePee. A kérdéseidet továbbítottam a TomTom felé, hogyha kapok választ megírom neked.:))

BePee írta...

Köszönöm.
Ugyanakkor tudom, fogsz kapni egy semmitmondó választ: "tudomásunk van a hiányosságokról, jeleztük az illetékeseknek."
Nekem mindig ezt szokták írni....
Pl. "Fekete Pákó utca" ???

Gyurci írta...

Én vagyok a Herceg, aki még hisz a csodákban...:))

BePee írta...

A Herceg és a Sancho Panza:
egy hete várunk együtt a csodára.
Hol lehet?

Gyurci írta...

Szia. A lehetetlent azonnal megoldom, de a csodákra kicsit várni kell...:)) Elirányítottak a térképgyártóhoz, de még nem volt időm megkeresni Őket. Viszont kitaláltam néhány dolgot(továbbfejlesztve a TomTom Extrákat), amellyel magunknak is fejleszthetnénk térképet. Nem tudom mi lesz a sorsuk az ötleteknek, továbbítják a fejlesztők felé.

Kozek írta...

Üdv.
Lehet már tudni valamilyen fejleményt a térképpel kapcsolatban? :)
Tehát lesz most már végre vmi frissítés? Előfizettem én is az évesre korábban és szeretném már nagyon használni az m0-ást a 630-al :)

Előre is köszöntem...

Gábor.

Gyurci írta...

Szia. Semmilyen hivatalos infót nem tudok. Csak hírfoszlányokat hallottam. Ha lesz valami konkrétum, megírom.

Én is megvettem az egyéves frissítést...

kisslaciferi írta...

Sziasztok! Most "lettem TOMTOM ONE-os. Az M0-ás "szántóföld". Térkép kellene. Hol kezdjem el? Segítsetek! Hasson meg bennetek, hogy a párom használja. Sokat utazik. Tökéletes alanya az eltévedésnek. Ezért kapta! KÖSZI.
kisslaciferi@citromail.hu (Google fiók is ue.)

Gyurci írta...

@kisslaciferi

Készítettem egy leírást a térképvásárlás folyamatáról. Remélem tudod használni.

http://gyurciblogja.blogspot.com/2009/10/kozkivanatra-hogyan-vasaroljam-meg-uj.html

Üdv:
Gyurci

 
Kattintson ide