2008. október 23., csütörtök

Érdekes pontok, és traffipax információk letöltése.

Navigálás közben nagy segítséget adnak az érdekes pontok a térképen. Ezeket többféle kategóriába sorolják, lehet szállás, szolgáltatás, pénzügyek és még sok más csoport, több ezer érdekes ponttal. Ezeket igényeink szerint jeleníthetjük meg készükékünk képernyőjén. Sok adatot alapból tartalmaz a készülék, de sokaknak ez kevés és bővíteni szeretnék ezt a listát.
Erre készült ez a weboldal:


Ezen az oldalon rengeteg érdekes pont szerepel, csoportonként rendszerezve, és keresővel ellátva. A letölthető pontok saját ikonnal rendelkeznek, melyeket a készülékek(szoftverek) többsége meg is tud jeleníteni. Ezek az ikonok, még a legegyszerűbb szoftvert is használhatóbbá és látványosabbá tudják tenni. 


Nekem rengeteg készülék és térkép megfordul a kezemben, így nagy segítség hogy ezek az ikonok(pontok) sokféle programban használhatóak. Néhány program ezek közül a teljesség igénye nélkül:

- IGO
- Garmin
- Mio
- Destinátor
- Sygic...


Sajnos néhány gyártó csak külön program használatával engedi a POI-kat, vagy a traffipaxokat megjeleníteni (POI Warner).
Én legjobban a veszélyes vasúti átjáró adatbázisukat szeretem, és használom.

A következő weblap nagyon fontos információkazt nyújt nekünk. Traffipax adatokat tölthetünk le róla, és ez vezetés közben segít minket a büntetés elkerülésében(persze ez nem változtat azon, hogy vezessetek a szabályokat betartva, körültekintően). A felhasználók feltöltik az adatokat, ahol kamera szokott lenni, és mi többi felhasználó ezeket letölthetjük. Figyeljünk rá, hogy a traffipax adatbázis használata néhány országban törvénybe ütközik!!


A weblapnak kétféle használati módja van, egy ingyenes és egy fizetős. A rövid regisztráció utáni
alapállapotban a kamerák letölthetőek egy kupacban, országonkénti bontás nélkül vasuti átjárókkal együtt!!, vagy azok nélkül. Akinek ez így nem megfelelő, az normál előfizetés vásárlása után az alábbi plusz szolgáltatásokat kapja:

- Letöltés szűrt adatbázisból
- Letöltés kameratípusonként
- Letöltés közvetlenül a navigációs szoftver által használt formátumban (a támogatott formátumok esetében!)
- Előfizetői fórum elérése
- Hírlevél

Az előfizetés nem túl borsos, és a felsorolt tételek némelyike miatt szvsz. meg is érheti.

Létezik egy ún. VIP előfizetés is, amelyhez még az alábbi plusz szolgáltatások érhetőek el:

- iGO8 szoftverhez speciális skinek, amelyek  pl. a kamerákat hangbemondással jelzi. (egyelőre csak magyar nyelven)
- Adatbázis javítása, módosítása (a módosított adatok először csak ezen előfizetők számára válnak elérhetővé)
- Fejlesztői fórum elérése
- Egyedi akciós készülék és kiegészítő ajánlatok partnereinktől
- Hirlevél

Amúgy fenti oldalról letölthető lesz 316-os IPAQ Navigátorhoz szkin, és az iconX felhasználók részére lesznek meglepetések.
Az oldalnak van külön fóruma is, melyet érdemes kipróbálni.

Mindenki döntse el maga, hogy a plusz szolgáltatások elérése érdekében hajlandó-e pénzt áldozni a feltüntetett extra lehetőségekért.
 
Kattintson ide