2008. szeptember 27., szombat

Elindult a TMC adás Magyarországon.

Végre hazánkban is elindult a TMC adás. Mire is jó a TMC? Elkerülhetjük vele a dugókat, útfelbontásokat és gyorsabban elérhetünk uticélunkhoz. Persze még mindíg csak alapjáraton működik a rendszer, de napról napra több információt lehet hasznosítani a TMC nyújtotta információkból.

Jelenleg az itthon kapható készülékek közül két gyártó szoftvere támogatja a TMC-t, a Garmin és a TomTom készülékei. Az első fecskék a Garmin készülékei voltak, és a tulajdonosoknak az információkért nem is kell fizetni mint külföldön, mert azt a Garmin magára vállalta.
Nézzünk néhány képet mit is látunk a készüléken , ha van "adás":
Garmin:

- a kép a Garmin honlapjáról származik -

TomTom:

Navigációt már úgy érdemes vásárolni, hogy utánanézünk a választott készülék TMC képes-e, vagy azzá tehető-e? Persze utólag TMC vevőt venni nem olcsó megoldás, de jobb mint a semmi. Ugyan nem tartozik szigorúan a témához, de érdemes a készülék frissíthetőségének is utánajárni...

Többféle TMC vevőt kapni, lehet kábeles, bluetoothos, vagy külső GPS vevőbe épített. A legjobb megoldás szerintem, hogyha a készülékben(Asus R700t), vagy valamelyik tartozékában(Garmin és TomTom készülékek nagyrésze) van. Próbálnak bevezetni egy új megoldást, amelyik más szemszögből közelíti meg a TMC kérdését. Az alábbi linken erről olvashatunk.

http://www.fovinform.hu/home/index.php

A hírek meghallgathatóak a rádióban, a tv-ben és telefonon is. Azért ez mégsem ugyanaz.

Folytatom.

 
Kattintson ide