2010. október 26., kedd

TomTom irányítószám probléma? Már nem probléma

Ismét találtunk egy problémát aTomTom házatáján, a mely nem mindenkit érint, de akit mégis, annak nagyon fáj. Bizonyára tudjátok, hogy a TomTom Európa térképén Angliában és Hollandiában irányítószámra is kereshettek. De mi van azokkal, akik muszájból a zóna térképet töltötték le?

Attilától kaptam az alábbi levelet: “Julius vegen vettem az emlitett gps-t 42 orszagos terkeppel. Letoltottem a nyugat majd a kelet europai zonat is.Felraktam a nyugat europait a gps-re.En Angliaban elek es sajnos azt tapasztaltam,hogy amikor az postai iranyitoszamhoz akarom beirni a kodot,csak 4 karakternyit enged,holott ittkint 7 szamjagyubol all,mert minden egyes haznak sajat iranyito szama van.Amikor a teljes europai volt fent ,akkor ez a funkcio mukodott.

Ennek mi lehet az oka?”

Bevallom, hosszas utánjárás után sem tudtam rá válaszolni. Viszont tegnap kaptam ismét Attillától egy levelet, amelyben leírja a megoldást (ezúton is köszönjük!). Így, hogy már tudjuk mi az, nagyon egyszerű javítani.


A kép baloldalán, egy TomTom GO950 fájlrendszerének egy része, míg a jobboldalon a saját XL IQ ROUTES készülékem “belseje” látható. A külünbség a zip mappa, amit kiemeltem a képen is. Az alábbi fajlok laknak benne:


Tehát az XL készülékre készíteni kell egy ilyen mappát, és működni fog a “normális” irányítószám keresés. A hozzávalók innen tölthetőek le. A “telepítés az alábbi módon történik: A készülék (sd kártya, attól függően hol van a rendszer a készüléken) gyökerében készítünk egy zip mappát, majd a letöltött zip.zip-ben lévő, négy fájlt bemásoljuk.

Sok sikert!
Az eredeti cikk itt olvasható:
http://navigyurci.hu/2010/10/22/tomtom-iranyitoszam-problema-megoldva/
 
Kattintson ide