2009. november 17., kedd

Próbaüzemben a TomTom Live Magyarországon?

Krokuta barátomé az érdem hogy felfedezte, működik a TomTom Live Service egy része Magyarországon is. Egyik este kiváncsiságból kipróbálta és működött. A készülék egy TomTom GO740 Live. Azóta eltelt néhány nap, és még mindíg működik. Arra gondoltam ezt az információt, és a képeket megosztom veletek is.

Jól látható, hogy a TomTom Live több szolgáltatást is tartalmaz. Kezdjük mondjuk az időjárás lekérésével. Akár az uticélunk időjárási viszonyait is le tudjuk kérni. Gondoljuk bele, hogy egy téli utazás előtt milyen jó volna tudni az időjárást, akár az útviszonyok miatt is...


Persze ez még nem minden, külföldön lekérdezhetjük a legolcsóbb benzinkút adatait, ami nem egy elhanyagolható szempont. Sajnos hazánkban ez a szolgáltatás adathiány miatt nem elérhető.


Lehetőség még a TomTom haverok megkeresése. Össze lehetne állni páran és ez is egy közösség építési lehetőség lehetne.


Utoljára hagytam a nekem legjobban tetsző dolgot, amely maga a Google kereső. Megtalálni benne gyakorlatilag minden uticélt, érdekes pontot, és nevezetességet is. Én a Szegedi Dómra voltam kíváncsi.





Természetesen ezt a pontot beállíthatjuk uticélnak, és oda is navigálhatunk! Ezzel elég jól kiegészül a POI gyűjtemény.
Még egy példa a Budavári Sikló.



Szerintem ez egy nagy találmány. Kiegészíti a térkép néhány apróbb hiányosságát, és még plusz információkat is nyújt. Remélem a szolgáltatás most már folyamatos lesz.
 
Kattintson ide