2009. november 19., csütörtök

Ismét egy TMC alternatíva. utvonalterv.hu.

Igyekszem követni a TMC szolgáltatással kapcsolatos eseményeket, és már többször írtam a TMC-ről. Most egy olyan lehetőségről beszélnék, amelyhez nem kell navigáció készülék, sem mobiltelefon. Indulás előtt leülünk a megszokott számítógépünk elé, és megnézzük a bejárni készült útvonalak forgalmát.A megoldás nem tökéletes, mert egy félóra múlva már nem biztos hogy pontos lesz az információ, de úgy gondolom az ötlet is, és a kidolgozás is kíváló. Tajékozódás képpen érdemes lesz nézni az oldalt. Természetesen jelzi az útjavításokat, a dugókat, vagy a különleges forgalmi helyzeteket éppúgy, mint egy TMC vevővel felszerelt navigációs készülék.
A térképnek nagy előnye, hogy ismeri a tömegközlekedési útvonalakat és a járatokat is, így gyalogos közlekedési utat is tudunk tervezni. Ez azért nagy szó, mert akik nem járnak sokat tömegközlekedéssel mint például én, azoknak elég nehéz a járatszámok változásait követni...Nem mellesleg a térképen opcionálisan látni lehet Éttermet, Bankautomatát, vagy akár Önkormányzatot is. Én biztosan használni fogom. Próbáljátok ki ti is.
Az oldalról Sancho barátom is írt, amelyet itt olvashattok.

4 megjegyzés:

Sancho írta...

Köszi a linket! :)

A BKV-s tábla, vagy miaszösz sajnos jelenleg elég sokat változik ahhoz kézzel módosítva, elektronikusan nem lekövetve, hogy itt-ott legyen hiba a fenti térképen tömegközlekedés megtervezéskor. Ez azonban nem a fejlesztők hibája, hanem a BKV rendszerének hibája. Ezen vélhetően változtat majd az az 5 milliárd forintos tender, amit kiírtak többek között ennek rendberakására is.

KozGab írta...

Hali.

Én korábban már sokszor használtam az oldalt. Vidéki ömbör lévén evvel kalkuláltam mindig útvonalat, ha gyalog megyek vhova :)

Viszont ezt nem tudtam, hoyg tmc is van már benne :)

Ez tetszik, nem kicsit.

Egyébként javaslom majd nézzetek rá a maps.yahoo.com oldalra, navteq térképet használ és emiatt jóval részletesebb is, mint a googlemaps :) És hasonlóakat tud, nem annyit, de közelít a google féle megoldáshoz :) Sőt, microsoft mapje sem rossz :)


Üdv.

Gyurci írta...

@Sancho

Szívesen. :)
Én úgy hallottam, hogy változóban van, sőt láttam is olyan programot, ahol bizonyos járatokat online lehet követni...

Gyurci írta...

@KozGab

A TMC nagy haladás! A Yahoo térképét megnézem, köszi. :)

 
Kattintson ide