2009. november 19., csütörtök

Ismét egy TMC alternatíva. utvonalterv.hu.

Igyekszem követni a TMC szolgáltatással kapcsolatos eseményeket, és már többször írtam a TMC-ről. Most egy olyan lehetőségről beszélnék, amelyhez nem kell navigáció készülék, sem mobiltelefon. Indulás előtt leülünk a megszokott számítógépünk elé, és megnézzük a bejárni készült útvonalak forgalmát.



A megoldás nem tökéletes, mert egy félóra múlva már nem biztos hogy pontos lesz az információ, de úgy gondolom az ötlet is, és a kidolgozás is kíváló. Tajékozódás képpen érdemes lesz nézni az oldalt. Természetesen jelzi az útjavításokat, a dugókat, vagy a különleges forgalmi helyzeteket éppúgy, mint egy TMC vevővel felszerelt navigációs készülék.
A térképnek nagy előnye, hogy ismeri a tömegközlekedési útvonalakat és a járatokat is, így gyalogos közlekedési utat is tudunk tervezni. Ez azért nagy szó, mert akik nem járnak sokat tömegközlekedéssel mint például én, azoknak elég nehéz a járatszámok változásait követni...



Nem mellesleg a térképen opcionálisan látni lehet Éttermet, Bankautomatát, vagy akár Önkormányzatot is. Én biztosan használni fogom. Próbáljátok ki ti is.
Az oldalról Sancho barátom is írt, amelyet itt olvashattok.
 
Kattintson ide