2009. július 5., vasárnap

Közkívánatra! Tervezzük meg előre útvonalunkat. Ehhez segítség a Tyre program.

Már bizonyára olvastátok a megjegyzések között, többször is található hivatkozás a Tyre programra. Most elmondom hogyan tudsz útvonalat (itinert is) készíteni a GoogleMaps-ben, majd feltölteni a TomTom készülékedbe.

Indul a Tyre program. Már az 5.41-es verziónál tart.

Ezt látjuk indulás után. Minden minden funkció elérhető.

A Google Maps. Ebben fogunk tervezni.

A Search mezőbe beírjuk az első állomást, majd a mellette lvő nagyítóra kattintunk.

Amikor megjeleníti a térkép a keresett címet, a térképen felugró buborékban lévő Add to itinerary linkre kattintunk. Így bekerül az itinerbe az első cím. Ezt annyiszor ismételjük meg, ahány címet szeretnénk érinteni utunk során. Amikor az összes útpont bekerült baloldalra a Wayponts ablakba, akkor megtervezhetjük az útvonalat. Ebből kinyomtatható az itiner, vagy akár a térkép is.

Kinyomtatható a részletes itiner is.

Persze ezen felül kinyomtathatod magát a megtervezett utat a térképen, sőt még berepülést is tudsz végezni a kijelölt útvonalon!!

Jól látható a kisautó, ami az aktuális (berepülés közbeni)helyzetünket mutatja.

Persze ezt az útvonalat elmentheted, visszatöltheted, rátöltheted a TomTom készülékedre. s akár aktív útvonallá is teheted!! (természetesen a pontok sorrendje is módosítható)

E művelet elvégzése után, a TomTom aktív útvonalnak fogja látni, és használni a Google Maps-ben megtervezet útvonaladat. A Tyre programnak az a jó tulajdonsága is megvan, hogy beépül a TomTom Home programba. Így onnan elindítva tudod megtervezni utadat, ezt feltöltheted a készülékedre, és a frissítéseket letöltheted hozzá. Jól ki van találva...

Beépül a TomTom Home programba.

A Tyre programnak van még egy POI Manager kiegészítője is. Ezzel különböző országok érdekes pontjait töltheted fel a TomTom készülékedre.

Itt például a Kelet Európai sebességmérő kamerákat lehet letölteni.


Ezzel véget ért a program bemutatása. Kissebb funkciók még kimaradtak, mint például az egyedi POI-k feltöltése. Szerintem a cikk elolvasása után már magatoktól is menni fog.

A mai blogot Krokuta, és Fegen részére ajánlom.
 
Kattintson ide