2009. június 6., szombat

A TomTom és a Geospace.

A megoldást Kozek "szülte", és egyszerűsége miatt teszem közkinccsé. Mint bizonyára tudjátok, a Geospace egy olyan oldal ahol a barátok szerzésén, és a bulizóhelyeken kívül, a fontosabb lezárások, és forgalmi események is megtalálhatóak. Sokáig használtam, egy Garmin Mobile XT programmal, de a riasztás nem volt megoldható így elsikkadt a próbálkozás.

Most ezzel az ötlettel, TomTom-ra árültetve, az adott pont tervezhető, és riasztást is tudsz hozzá beállítani, mint mondjuk egy vasúti átjáróhoz. Csak automatikusan elkerülni nem tudod, mint a normál TMC esemény esetében... De ettől még, egy egyedi hang beállítása után tökéletesen működőképes a "találmány".

Az érdekes pontok között a Geospace.

120 méter múlva Geospace pont.

Lezárás!

Sávelhúzás!

Hoppácska! Van olyan pont is ami becsapós! Ilyen pl: a Szabadság Híd.

Itt nem lezárást, hanem épp ellenkezőleg a lezárás feloldását jelezné a program. De ezt nem lesz könnyű kitalálnunk...
Néhány ékezetet hibásan fogunk látni, egy kérdőjel lesz a helyén. Nem túl sűrűn, és navigálás közben nem is zavar minket.

Akkor most nézzük, hogyan is lesznek ezek a pontok a készülékünkön:

- először letöltjük a Geospace oldaláról az eseményeket *.gpx formátumban (segítséget itt találsz!) Természetesen a Garmin GPS-s részt kihagyod!
- a letöltött *.gpx fájlt feltöltöd a konvertáló oldalra. (a LoadPOI ikonra kattintva történik)
- ezután a SavePOI gombra kattintva kiválasztod formátumnak az ov2-öt, és letöltöd a PC-re.
- a fájlt átnevezed pl: geospace-re, és feltöltöd a TomTom készüléked térkép mappájába. (oda ahová a POI, vagy Speedcam fájlokat szoktad.
- ezután keresel hozzá egy képet, például a PoiPlaza oldalán, átnevezed jelen esetben geospace.bmp-re, és bemásolod a feltöltött geospace.ov2 mellé.

Ezután csak a riasztást kell beállítani, mint egy Speedcam-nél, és boldogan használni.
Sok sikert.
 
Kattintson ide