2009. június 18., csütörtök

Gyurci és az IQ Route.

Bevallom öszintén, vannak dolgok amikre nehezen veszem rá magam. Ilyen volt a "higyjek a GPS-nek" elnevezésű feladat. Az első Tomim egy ONE V3 volt, amiben ugye nincsen semmi extra, többek között a blog címében emlegetett "okosság" sem.

Amíg dolgozni jártam, sohasem kellett használnom mert reggel este a bevált útvonalon oda és hazabattyogtam... Igen ám, de most hogy alig járok el itthonról (navigalj.hu forever), kiderült hogy amikor muszáj, az általában a nap legforgalmasabb időszaka. :(

Ezért ki kellett valamit találni, mert a Margit körút 25-30 percig totyogva, már az idegeimet kezdte szétcincálni, és akkor még Moszkva tér, Alkotás utca... Az egyik alkalommal azt találtam ki, hogy egy életem-egy halálom, az IQ Route-ot kipróbálom... Gondolatomat tett követte.

Első alkalommal a Klapka utcából jöttem haza, mikor is Tomi azt találta ki, hogy menjünk az Újpesti rakpart felé, mert az nekünk nagyon jó lesz. A gondolatot tett követte, és a MOL kút mellett megtámadtam a felső rakpartot. Legnagyobb meglepetésemre alig néhány autó lézengett rajta (ott üzembiztos a dugó), majd a Margit Híd-Margit körút is "haladós" volt. Mit ne mondjak, hamar hazaértem.

Persze nekem a rokonságomban lehetett "Hitetlen Tamás", mert ez nekem nem volt elég... Gondoltam, ha egyszer sikerült, most miért ne?

Következő próbálkozás is, a változatosság kedvéért a Klapka utcából indult. :)) Azt mondja a drága, hogy most a Váci út-Nyugati téri felüljáró legyen az útvonal. Mit ne mondjak, a hasamat fogtam a kacagástól... Mindez a délelőtti csúcsforgalomban. Mikor a Westend elé értem, már láttam hogy a Szent István tér felé is, és a Bajcsy Zsilinszki út felé is masszív dugó van. Gondoltam mit nekem a dugó, mikor Tomi azt súgta a fülembe, hogy nincs is... A felüljáró tetejére felérve, egy üres Bajcsy fogadott... Innen már látszott, hogy nagy baj nem lehet. Ez a laza gurulás folytatódott hazáig. A Bajcsy-Deák tér-Hegyalja út és Budaörsi út útvonalat sikerült 27!! perc alatt abszolválnom a délelelőtti csúcs idején.


Bravo TomTom. Azt hiszem továbbra is maradok a Tomi+IQ Route párosnál.
 
Kattintson ide