2009. február 17., kedd

TomTom GO 630 vs. TomTom One V3.

Tegnap végre autóban ültem. Nem lehetett kihagyni ezt a pár percet, rögtön telerektam kütyüvel az kocsit. Ezeken a képeken két TomTom látszik. Az egyik nagyjából húsz-huszonötezer forint, a másik hatvan-hetvenezer forint értéket képvisel. 

Néhány Screenshoton keresztül megmutatom ugyanazon a helyen, mit lát a két készülék:


Jól látható a képen, hogy mind a két GPS ugyanannyi holdat lát, és a koordinátabeli különbség gyakorlatilag nulla.


A következő forduló egyforma távolságra következik, a jelenlegi és a hátralévő időnél látszik 1!! perc különbség.  Akkor mégis miben jobb a TomTom GO 630?
Néhány dologban biztosan! Azokban az autókban, ahol a szélvédő messze van az üléstől a 4,3"-os kijelző sokkal könnyebben olvasható. Az IQ Route a másik sarkalatos pont! Bizonyos helyzetekben teljesen másfelé terveznek, és a GO 630 által tervezett út sokkal közelebb van ahhoz amit én használok(ez főleg városi közlekedésnél feltünő, ahol sok az alternatíva).

A GO 630-ban van telefonkihangosítási lehetőség ami még fontos lehet. A kíbővített sávasszisztenst imádom, de meg lehet lenni nélküle.

Egyébként  TomTom One V3 navigálásra ugyanolyan jó mint nagyobb testvére, és a MapShare és a térképjavítás funkciót a kistestvér is tudja. Jó, jó a nagyobb készülék, de a két eszköz ára közötti hatalmas különbség legalábbis meggondolásra késztet...
 
Kattintson ide