2009. február 6., péntek

TomTom GO 630. A "második" frissítés.

Ahonnan a tesztelni való TomTom készülékek érkeznek, ott "varázslók" dolgoznak... :) Olvasták a blogomban, hogy milyen régi a térkép a GO 630-on, így letölthetővé tették a v815-ös verziót. Valami egészen hihetlen módon a szervezés nagyjából egy !! órát vett igénybe, és csak két próbát.
Igy alkalmam van megosztani veletek a frissítés menetét. Előbb vagy utóbb jól fog jönni a segítség...

Vágjunk bele:
Amikor a készüléket USB kábelen csatlakoztatjuk a PC-hez, automatikusan elindul a TomTom Home és frissítéseket keres a készülékhez. Nagy általanosságban QuickGPS, illetve MapShare javításokat talál. Az első pozicionálástól számított 30 napon belül azonban tudjuk frissíteni a térképet is. Ez az úgynevezett "Latest Map Garantee". Ezt azért találta ki a legtöbb navigációt gyártó cég, hogy attól függetlenül mióta áll az üzletben a készülékünk, mindíg a lehetséges legújabb térképet kapjuk a pénzünkért.

Nekem most ezt tették lehetővé 30 napon túl (Alapesetben a 30 nap, az 30 nap. Ha kicsúsztok a frissítés idejéből utána már nincs második lehetőség!!). Lássuk a telepítés menetét:

Az első teeendő minden alkalommal a készülék mentése!! Amikor ezen túl vagytok jöhet maga a frissítés.


Innen kezdtük.


Itt láthatjuk a letölthető elemeket.

A térképfrissítéshez nincsen elég hely, így először el kell távolítani a régi térképet. Természetesen az előzőleg készített mentésből szükség esetén visszaállítható.


Ezután elkezdődik a frissítés letöltése. Fontos, hogy közben ne szüntessük meg a csatlakozást. Ez a letöltés a Felhasználó/Dokumentumok/TomTom/Downloads/Map mappába fog kerülni, tehát megmarad a PC-n.


A letöltés után megkezdődik a telepítés. Ez így mindennel együtt másfél-két órát fog igénybe venni. Ne idegeskedjünk, sikerülni fog. Ha mégsem, ugye van legalább egy mentésünk??


Készen vagyunk!


A "friss" térkép.

Ennyi a frissítés. Szerintem nem egy ördöngősség. Ha van további kérdésetek, akkor hajrá...

Sok sikert.
 
Kattintson ide