2009. január 10., szombat

A TomTom One, és a TMC.

Most hogy két generáció van a kezemben a készülékből, kíváncsi voltam hogyan kezelik a magyarországi TMC adást. mind a kettőn a v815-ös térkép van, és természetesen a gyári TomTom jelvevő. Tegnap az új szériás készüléket nem sikerült rábírni a TMC adás vételére, ma rájöttem miért nem... 


Valaki kitalálta, hogy a TMC vevőnek CSAK az autóstöltő bedugása UTÁN kell működni... Ez így első hallásra nem meglepő, csak azok után hogy a V3 a töltő bedugása NÉLKÜL is működik. Mennyivel egyszerűbb úgy.:)

                                                                     
A TomTom V3

És ez az újabb változat belőle.

Jól látszik, hogy mind a kettő felismerte az adót(jobb felső sarok, zöld pötty), ugyanazon beállítások mellett ugyanarra tervez, és egyiken sincs az útvonalon forgalmi esemény. A jobb alsó sarokban a késés idejében található különbség, a kép elkészülésének idejével csúszott.


TomTom V3

és az új típusú TomTom Traffic Europe 31

Meglepő módon, ez eggyel kevesebb eseményt látott(ld. BUDAPEST felirat második és harmadik betűje előtt). Ez a forgalmi információk többszöri frissítése után sem lett több.
 Összegzés: mind a két készülék kezeli a TMC adást Magyarországon. Bár az események száma nekem kevésnek tűnik, de ez lehet a TMC adás hibája is. A TomTom One V3 kap egy plusz pontot azért, mert a TMC vevő használatához nem kell autós töltő.
 
Kattintson ide