2009. január 12., hétfő

Russa, a mindenttudó...

Ismét egy kitérő, talán sokak kedvére. Az egyik kedvenc programom a Russa. Néha, csak kedvtelésből is szoktam nyomogatni. Nagyon tetszik hogy folyamatosan fejlesztik a térképeit, hogy lehet vele "ládázni" és hogy akár a "konyhaasztalon is" működik...:) Ezen a programon előbb volt rajta az M7- végig, előbb ment át az M6-os a Dunán, és előbb volt rajta a Megyeri Híd, mint az IGO térképein...


Az M7-es


Az M6-os Nyugati...


... és Keleti fele.


A Megyeri Híd.

És azok után hogy minden rajta van, ami számít, meglepődve láttam, hogy az OpenMaps oldalán lévő térképek Russa formátumban is letölthetőek... Van itt minden, mi szem szájnak ingere:


Maps

Sok szomszédunk térképe megtalálható itt, így a külföldi kirándulások egy részére is vihetjük kedvenc túrista térképünket... Például Ausztriába, Csehországba...


Wien


Poprad

A magyarországi legfrissebb térképeket a turistautak.hu alól lehet letölteni. Itt hetente érdemes keresni a friss térképeket. Aki még többet szeretne tudni a Russa térképről, az nézze meg Mikulás oldalát, illetve rengeteg információ található Sancho blogjában is. Én általában a két utolsó címen szoktam nézelődni...:))

Miután ez a térkép szinte minden "vason" elfut, így akinek van valamilyen PDA készüléke, és GPS vevője otthon, a fenti információk alapján mindenképpen próbálja ki. Nem fog csalódni benne...:)

Ez a szoftver túrázásra való. Autós navigációra csak alig alkalmas. Ha nem akartok benne csalódni, ládázni és kirándulni használjátok.
 
Kattintson ide