2008. november 15., szombat

TomTom One. Tegyük érdekesebbé a térképet...

Bevallom, az egyik ok (a nagyon sok közül), amiért szeretem a TomTom készülékeket, az hogy többféleképpen is testreszabhatóak. A térképre különféle szkinek, közlekedési eszközök, ikonok, hangok, indító és kilépő-képernyő tölthető fel. Ezért ha megunom, kis időráfordítással teljesen más felületet varázsolhatok rá.
Lássuk sorban:

Minden varázslat alapja a TomaTom Home és a Total Commander. Szkineket, hangokat, és képernyőre beállítható fotókat a TomTom Home-on keresztül, míg szines POI-kat a Total Commanderen keresztül tudjuk feltölteni.
A kérdés, hogy a színes POI ikonokat honnan töltjük LE?
Természetesen a POI Plazá-tól... Itt találunk rengeteg ikont, többféle program által használható változatban(a teljesség igénye nélkül). Pl: Ikea, Auchan, Deichmann, Shell, Agip... Természetesen ezeket szolgáltatási csoportokban, ország szerint rendszerezve.
Speedcam adatbázist a Speedcams.hu portálon találunk, bár a letöltése fizetős egy ideje...
A letöltött "ov2"(POI adat) és "bmp"(POI ikon) fájlokat, a térkép mappájába másoljuk.

Igy kellemesen testreszabható a készülék, és akár minden nap más színben pompázhat( a TomTom Home-on keresztül gyakorlatilag végtelen számú szkint, hangot, fotót tudunk letölteni. de hangokat és képeket akár magunk is készíthetünk).

Lássunk néhány példát:

A legnagyobb kedvencem, a vasúti átjáró ikon, és a mellé beállítható vasúti átjáróban fütyülő vonat hangja. :)) Ez egyszerűen zseniális...

Persze az IKEA ikon se kutya...

Jól látható, hogy az általam használt ikonok, mennyivel barátságosabb, szemrevalóbb felületet eredményeznek, illetve az eredeti ikonok mennyire "egyszerűek". ( a zöld szkin, egy felhasználó által készített "Africa_V2" fantázianevű szkin)

Egyébként azt tudni kell a TomTom "hitvallásáról", azért ilyen egyszerű a térkép kinézete, mert vezetés közben nem a térképet kell nézegetni, hanem az utat...

Kellemes örömködést :)), és balesetmentes közlekedést kívánok!
 
Kattintson ide